Η Μέρκελ στον ΟΗΕ; Η πρόταση του Αντόνιο Γκουτέρες για θέση στον Οργανισμό

Η Μέρκελ στον ΟΗΕ; Τι της πρότεινε ο Αντόνιο Γκουτέρες και για ποια θέση Facebook Twitter
0

Η αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την εξουσία μετά από 16 χρόνια στην καγκελαρία, σηματοδότησε το τέλος εποχής για την πολιτική καριέρα της, αλλά ίσως όχι και για την καριέρα της γενικώς. 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν η μέχρι πρότινος σιδηρά κυρία της Γηραιάς Ηπείρου θα βγει ξανά στην αγορά εργασίας. 


Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε επιστολή στην Μέρκελ, ζητώντας της να ηγηθεί ενός «υψηλόβαθμου γνωμοδοτικού συμβουλίου» για την ανάπτυξη και την διαχείρηση παγκόσμιων δημόσιων αγαθών (όπως οι ωκεανοί ή το στρώμα του όζοντος) στο πλαίσιο της «Κοινής μας Ατζέντας» - μιας έκθεσης προς τα κράτη μέλη όπου ζητείται η ανανέωση του κοινωνικού συμβολαίου. 


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γκουτέρες περιμένει ακόμη μιαν απάντηση από την τέως καγκελάριο. 

Η εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένεων Εθνών Στεφάν Ντούγιαριτς δε σχολίασε το δημοσίευμα του Politico. 


Αν η Μέρκελ δε συναινέσει για τη θέση της συμβούλου, διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών συμφωνούν πως θα ήταν κατάλληλη και για τη θέση της επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα, καθώς η Πατρίσια Εσπινόζα που διατηρεί σήμερα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ως επικεφαλής Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, θα αποχωρήσει εντός μερικών μηνών. 


Με πληροφορίες από Politico 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ