Η Μέρκελ άφησε λουλούδια στο σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο

Η Μέρκελ άφησε λουλούδια στο σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο Facebook Twitter
EPA/MICHAEL KAPPELER
0

Το σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο επισκέφθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, όπου άφησε λευκά τριαντάφυλλα στο μνημείο που έχει στηθεί για τα θύματα. Τη γερμανίδα καγκελάριο συνόδευαν ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίκαελ Μίλερ.

Η Μέρκελ άφησε λουλούδια στο σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο Facebook Twitter
EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Σύμφωνα με τη Guardian, η Μέρκελ διέσχισε περπατώντας αργά την περιοχή της επίθεσης, μιλώντας με τους υπουργούς και υπό τη συνοδεία πολλών φρουρών ασφαλείας. Στη συνέχεια, μπήκε στην εκκλησία της μνήμης, που βρίσκεται δίπλα και αποτελεί σύμβολο της ειρήνης στο Βερολίνο καθώς είχε καταστραφεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί η καγκελάριος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Η Μέρκελ άφησε λουλούδια στο σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο Facebook Twitter
EPA/MICHAEL KAPPELER

«Η σιωπή στην αγορά είναι συγκλονιστική. Κανονικά αυτή τη στιγμή της ημέρας είναι γεμάτη ζωή και κιτς μουσική. Αντ' αυτού, τα ξύλινα περίπτερα που δεν καταστράφηκαν στην επίθεση είναι κλειστά», σχολιάζει η Guardian.

Σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και πρόσθεσε ότι θα είναι δυσβάστακτο εάν αποδειχθεί ότι ο δράστης είναι πρόσφυγας. «Υπάρχουν πολλά που ακόμη δεν γνωρίζουμε με αρκετή βεβαιότητα, αλλά οφείλουμε, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η χθεσινή επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν 48.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM