Η Μέρκελ άφησε λουλούδια στο σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο

Η Μέρκελ άφησε λουλούδια στο σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο Facebook Twitter
EPA/MICHAEL KAPPELER
0

Το σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο επισκέφθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, όπου άφησε λευκά τριαντάφυλλα στο μνημείο που έχει στηθεί για τα θύματα. Τη γερμανίδα καγκελάριο συνόδευαν ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίκαελ Μίλερ.

Η Μέρκελ άφησε λουλούδια στο σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο Facebook Twitter
EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Σύμφωνα με τη Guardian, η Μέρκελ διέσχισε περπατώντας αργά την περιοχή της επίθεσης, μιλώντας με τους υπουργούς και υπό τη συνοδεία πολλών φρουρών ασφαλείας. Στη συνέχεια, μπήκε στην εκκλησία της μνήμης, που βρίσκεται δίπλα και αποτελεί σύμβολο της ειρήνης στο Βερολίνο καθώς είχε καταστραφεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί η καγκελάριος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Η Μέρκελ άφησε λουλούδια στο σημείο της επίθεσης στο Βερολίνο Facebook Twitter
EPA/MICHAEL KAPPELER

«Η σιωπή στην αγορά είναι συγκλονιστική. Κανονικά αυτή τη στιγμή της ημέρας είναι γεμάτη ζωή και κιτς μουσική. Αντ' αυτού, τα ξύλινα περίπτερα που δεν καταστράφηκαν στην επίθεση είναι κλειστά», σχολιάζει η Guardian.

Σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και πρόσθεσε ότι θα είναι δυσβάστακτο εάν αποδειχθεί ότι ο δράστης είναι πρόσφυγας. «Υπάρχουν πολλά που ακόμη δεν γνωρίζουμε με αρκετή βεβαιότητα, αλλά οφείλουμε, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η χθεσινή επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν 48.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM