Πρώην βοηθός της Μελάνια Τραμπ αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που θα περιλαμβάνει τα «αποκαλυπτικά απομνημονεύματά» της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Το βιβλίο της Stephanie Winston Wolkoff, πρώην αμισθί συμβούλου της Πρώτης Κυρίας, θα αναφέρει με λεπτομέρειες πτυχές από την 15χρονη φιλία των δύο γυναικών.

 

Η Stephanie Winston Wolkoff διορίστηκε ως μη αμειβόμενη σύμβουλος της Πρώτης Κυρίας λίγο μετά τη νίκη Τραμπ στις εκλογές του 2016 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μετάβαση της Μελάνια Τραμπ από τη Νέα Υόρκη στον Λευκό Οίκο.

 

Η ίδια βρίσκεται πίσω και από το πολιτικό χαρτοφυλάκιο της Πρώτης Κυρίας.

 

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2018, η Winston Wolkoff αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση της συμβούλου, μετά από αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας ό,τι η εταιρεία της είχε λάβει 26 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει στον προγραμματισμό της πλούσιας τελετής ορκωμοσίας του Τραμπ το 2017 και άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων.

 

Εκείνη την εποχή, η Winston Wolkoff είπε ότι η εταιρεία είχε «λάβει μόλις 1,62 εκατομμύρια δολάρια» τα οποία και διανεμήθηκαν μεταξύ του προσωπικού. Αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει ρήγμα στις σχέσεις των δύο γυναικών με την νυν συγγραφέα να ισχυρίζεται ότι υπήρξε αποδιοπομπαίος τράγος.

 

Η Winston Wolkoff αργότερα συνεργάστηκε με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μανχάταν, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνα για το κατά πόσο οι υπεύθυνοι της ορκωμοσίας Τραμπ το 2017 κακοδιαχειρίστηκαν μέρος του ποσού ρεκόρ των 107 εκατομμυρίων δολαρίων, που συγκέντρωσαν από δωρεές.

 

Το βιβλίο «Η Μελάνια και Εγώ» θα εκδοθεί από την Gallery Books, θυγατρική της Simon & Schuster, την 1η Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το Vanity Fair.

 

Στα απομνημονεύματα η συγγραφέας αναμένεται να «ξεναγήσει» το κοινό με λεπτομέρεια «στον Λευκό Οίκο και την Ανατολική Πτέρυγα», όπου βρίσκεται το γραφείο της Πρώτης Κυρίας.

 

Θα περιλαμβάνει επίσης το «ταξίδι της, από τη φιλία της με την Μελάνια που ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη ως την ανάληψη της θέσης της έμπιστης συμβούλους της Πρώτης Κυρίας, μέχρι και την απότομη και δημόσια αποχώρησή της, αλλά και τη ζωή μετά την Ουάσιγκτον», σύμφωνα με μια περιγραφή που έλαβε το περιοδικό.

 

Η Winston Wolkoff θεωρείτο μία από τις πιο στενές φίλες της Μελάνια. Στο παρελθόν είχε εργαστεί για τη Vogue αλλά ήταν γνωστή κυρίως για τον ρόλο της στην παραγωγή του Met Gala.

 

Όταν οι δρόμοι των δύο γυναικών χώρισαν το 2017, είχε δηλώσει στους New York Times πως «Περιμένω να παραμείνω μια αξιόπιστη πηγή συμβουλών και υποστήριξης σε άτυπη βάση».

 

Σύμφωνα με το Daily Beast, το βιβλίο θα παρέχει «μια αποκαλυπτική και εκρηκτική απεικόνιση της 15χρονης φιλίας της Stephanie Winston Wolkoff με τη Μελάνια Τραμπ αλλά και σημεία από τον πιο χαοτικό Λευκό Οίκο στην ιστορία».

 

Με πληροφορίες του Guardian/Vanity Fair