«Η μελαγχολία των εμπόρων σουβενίρ της Πλάκας»

«Η μελαγχολία των εμπόρων σουβενίρ της Πλάκας» Facebook Twitter
0

Στη μελαγχολία των εμπόρων σουβενίρ της Αθήνας αναφέρεται η Liberation, κάνοντας μια βόλτα στην Πλάκα. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα ο αρθρογράφος ρωτάει την άποψη των καταστηματαρχών και γράφει ότι παντού υπερισχύει η ίδια πρόγνωση.

Η τουριστική χρονιά θα είναι κακή. «Ο τουρισμός, που αντιπροσωπεύει το 15% του ελληνικού ΑΕΠ και απασχολεί σχεδόν το 20% του εργατικού δυναμικού, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα. Το 2011, είχε διατηρήσει ένα καλό επίπεδο, με 16 εκατομμύρια επισκέπτες. Όμως, οι επαγγελματίες αναμένουν μια απότομη πτώση κατά το τρέχον έτος», γράφει η εφημερίδα.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Αθήνα, η μελαγχολία των εμπόρων σουβενίρ της Πλάκας» και στο ρεπορτάζ ένας καταστηματάρχης ονόματι Χρόνης δηλώνει ότι εγκατέλειψε το κατάστημά του καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν του μείωνε το ενοίκιο.

Στο διπλανό μαγαζί, η Αλεξία πουλάει τρόφιμα και καλλυντικά. "Πριν, οι τουρίστες έφευγαν με τα χέρια γεμάτα, χωρίς να ρωτάνε. Σήμερα, ακούω συνεχώς:  "Θα το σκεφτούμε," "Θα επιστρέψουμε", "Τι ώρα κλείνετε;", λέει στην εφημερίδα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών καταστημάτων στην Πλάκα δηλώνει: «Αν είχαμε επενδύσει στον τομέα του τουρισμού κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια, θα ήμασταν η πρώτη εθνική βιομηχανία σήμερα, και θα είχαμε μηδενική ανεργία και μηδενικό πληθωρισμό. Έχουμε μόνο 15 εκατομμύρια τουρίστες, κυρίως το καλοκαίρι, όταν θα μπορούσαμε να έχουμε 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική για να αναδείξουμε τα καλύτερα  στοιχεία του τουρισμού μας. "

Όλο το άρθρο εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM