Η Marie Cau έγινε η πρώτη transgender δήμαρχος που εκλέγεται στη Γαλλία

Η Marie Cau έγινε η πρώτη transgender δήμαρχος που εκλέγεται στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Η Mari Cau πέτυχε κάτι ιστορικό για τη Γαλλία, έγινε το πρώτο ανοιχτά transgender άτομο που εκλέγεται δήμαρχος στη χώρα.

Το συμβούλιο στην Tilloy-lez-Marchiennes, στη βορειοανατολική Γαλλία, την εξέλεξε νέα δήμαρχο στην ψηφοφορία που έγινε το Σάββατο. Η 55χρονη είχε καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την οικολογική βιωσιμότητα και την οικοδόμηση της τοπικής οικονομίας.

Μιλώντας στο AFP, δήλωσε ότι δεν είναι ακτιβίστρια. «Δεν με εξέλεξαν επειδή είμαι ή δεν είμαι transgender. Εξέλεξαν ένα πρόγραμμα», είπε. «Αυτό είναι το ενδιαφέρον: όταν τα πράγματα γίνονται κανονικά, δεν σε ξεχωρίζουν», συμπλήρωσε.

Η υπουργός για την Ισότητα των Φύλων, Μαρλέν Σιαπά, εξέφρασε την υποστήριξή της μέσω Twitter. «Η τρανς ορατότητα και η μάχη κατά της τρανσοφοβίας εξαρτάται και από την άσκηση πολιτικών και δημόσιων καθηκόντων. Συγχαρητήρια Marie Cau!», έγραψε στην ανάρτησή της.

Οι κάτοικοι της Tilloy-lez-Marchiennes, μιας κοινότητας με λιγότερους από 600 κατοίκους στα σύνορα με το Βέλγιο, ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές τον Μάρτιο. Εξέλεξαν όλους τους συμβούλους από την κίνηση «Deciding Together» (αποφασίζοντας μαζί), ανάμεσά τους και την Cau. Το Σάββατο, αυτοί οι σύμβουλοι- σχεδόν ομόφωνα- την ψήφισαν για δήμαρχο της πόλης.

Αυτό έδειξε ότι «οι συμπολίτες μας γίνονται ολοένα και πιο προοδευτικοί, ψηφίζοντας για την αξία των ατόμων, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου», σχολίασε η Στεφανί Νικό, συνιδρύτρια της εθνικής ένωσης transgender της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM