Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά χρέη 3,9 δισ. δολαρίων όσων εξαπατήθηκαν από το ITT Tech

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικά χρέη 3,9 δισ. δολαρίων όσων εξαπατήθηκαν από το ITT Tech Facebook Twitter
Φωτ: EPA/PAUL BUCK
0

Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει όλα τα φοιτητικά χρέη (ύψους 3,9 δισ. δολαρίων) όσων εξαπατήθηκαν από το ITT Technical Institute από το 2005, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 208.000 πολίτες.

Το ITT Educational Services ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές για τεχνικά σχολεία στις ΗΠΑ - εκτός των ΜΚΟ - και έκλεισε το 2016.

Το Υπουργείο Παιδείας διαπίστωσε ότι το ITT Tech προέβη σε εκτεταμένες και διαδεδομένες παραπλανήσεις, συμπεριλαμβανομένων ψεμάτων σχετικά με την ικανότητα των φοιτητών να βρουν δουλειά.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι για χρόνια, οι επικεφαλής του ITT παραπλανούσαν σκόπιμα τους φοιτητές σχετικά με την ποιότητα των προγραμμάτων τους, προκειμένου να επωφεληθούν από τα ομοσπονδιακά προγράμματα σπουδαστικών δανείων, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις δυσκολίες που αυτό θα προκαλούσε», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εγκρίνει τη διαγραφή χρεών φοιτητικών δανείων ύψους 32 δισ. δολαρίων για περίπου 1,6 εκατ. πολίτες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ