Η Κίνα απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, αυξάνει τους περιορισμούς στα social media

Η Κίνα απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, αυξάνει τους περιορισμούς στα social media Facebook Twitter
0

Η Κίνα απαγόρευσε στους μαθητές να πηγαίνουν με κινητό τηλέφωνο στο σχολείο, προκειμένου να επικεντρώνονται στα μαθήματά τους.

Το μέτρο, το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει στην προώθηση της «υγιούς ανατροφής», ήδη είχαν εφαρμόσει κάποια σχολεία και τοπικές εκπαιδευτικές αρχές.

Παράλληλα, το Πεκίνο ενισχύει περαιτέρω τον έλεγχο στα social media, με τις εταιρείες διαδικτύου να ξεκινούν διαφημιστική καμπάνια για να υπενθυμίσουν στους πολίτες ότι δεν πρέπει να να σχολιάζουν ή να αναφέρονται σε πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές ή διπλωματικές ειδήσεις.

Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία αποφασίστηκε προκειμένου «να προστατευθεί η όραση των μαθητών, για να μπορούν να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους και για να αποτραπεί ο εθισμός στο διαδίκτυο και τα online παιχνίδια», ανέφερε το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση.

Κανένας μαθητής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορεί να πάει με κινητό στο σχολείο. Στις περιπτώσεις που μαθητής πρέπει να έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να διαθέτει γονική άδεια και να υποβληθεί γραπτό αίτημα στο σχολείο. Όμως, κατά την άφιξή τους σε αυτό θα παραδίδουν τη συσκευή για φύλαξη μέχρι το σχόλασμα.

Δημόσια τηλέφωνα θα είναι διαθέσιμα για την επικοινωνία των γονιών με τους μαθητές αν χρειαστεί. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπεται να βάζουν σχολικές εργασίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Έρευνα που έγινε το 2016 στην Κινα διαπίστωσε ότι τα παιδιά 3-6 ετών είχαν τακτική επαφή με κινητό τηλέφωνο και πως έως τα 9-10 έτη η χρήση του κινητού δεν ήταν λιγότερο έντονη από εκείνη των ενηλίκων. Επίσης η έρευνα κατέληξε ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν περισσότερο το κινητό διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο για διαδικτυακό bullying και απάτη, όπως και ότι επιβαρύνονταν τόσο η όρασή τους όσο και οι σχολικές επιδόσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του διαδικτύου, το Πεκίνο υπενθύμισε στους πολίτες ότι μόνο οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι μπορούν να ασχολούνται με τις ειδήσεις ή να τις σχολιάζουν στο διαδίκτυο και ότι αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο ως εργαζόμενοι κρατικών ΜΜΕ.

Η κινεζική ρυθμιστική αρχή για το διαδίκτυο εδώ και καιρό όριζε ότι μόνο τα κρατικά ΜΜΕ μπορούν να δημοσιεύουν ειδήσεις στα social media, αλλά αυτός ο κανόνας δεν εφαρμοζόταν με αυστηρότητα. Η νέα καμπάνια θα στοχεύσει σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που επιδίωξαν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και θα παρακολουθεί όρους αναζήτησης και ιστοσελίδες δημοσίευσης βίντεο, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

«Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα και το πώς μεταφέρεται η πληροφορία, πρέπει να μην αποκλίνουμε από τη σωστή πολιτική κατεύθυνση, τη σωστή καθοδήγηση της κοινής γνώμης και τον σωστό προσανατολισμό», δήλωσε ο Zhuang Rongwen, επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για το διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM