No.1

Η Κίνα απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, αυξάνει τους περιορισμούς στα social media

Η Κίνα απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, αυξάνει τους περιορισμούς στα social media Facebook Twitter
0

Η Κίνα απαγόρευσε στους μαθητές να πηγαίνουν με κινητό τηλέφωνο στο σχολείο, προκειμένου να επικεντρώνονται στα μαθήματά τους.

Το μέτρο, το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει στην προώθηση της «υγιούς ανατροφής», ήδη είχαν εφαρμόσει κάποια σχολεία και τοπικές εκπαιδευτικές αρχές.

Παράλληλα, το Πεκίνο ενισχύει περαιτέρω τον έλεγχο στα social media, με τις εταιρείες διαδικτύου να ξεκινούν διαφημιστική καμπάνια για να υπενθυμίσουν στους πολίτες ότι δεν πρέπει να να σχολιάζουν ή να αναφέρονται σε πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές ή διπλωματικές ειδήσεις.

Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία αποφασίστηκε προκειμένου «να προστατευθεί η όραση των μαθητών, για να μπορούν να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους και για να αποτραπεί ο εθισμός στο διαδίκτυο και τα online παιχνίδια», ανέφερε το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση.

Κανένας μαθητής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορεί να πάει με κινητό στο σχολείο. Στις περιπτώσεις που μαθητής πρέπει να έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να διαθέτει γονική άδεια και να υποβληθεί γραπτό αίτημα στο σχολείο. Όμως, κατά την άφιξή τους σε αυτό θα παραδίδουν τη συσκευή για φύλαξη μέχρι το σχόλασμα.

Δημόσια τηλέφωνα θα είναι διαθέσιμα για την επικοινωνία των γονιών με τους μαθητές αν χρειαστεί. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπεται να βάζουν σχολικές εργασίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Έρευνα που έγινε το 2016 στην Κινα διαπίστωσε ότι τα παιδιά 3-6 ετών είχαν τακτική επαφή με κινητό τηλέφωνο και πως έως τα 9-10 έτη η χρήση του κινητού δεν ήταν λιγότερο έντονη από εκείνη των ενηλίκων. Επίσης η έρευνα κατέληξε ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν περισσότερο το κινητό διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο για διαδικτυακό bullying και απάτη, όπως και ότι επιβαρύνονταν τόσο η όρασή τους όσο και οι σχολικές επιδόσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του διαδικτύου, το Πεκίνο υπενθύμισε στους πολίτες ότι μόνο οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι μπορούν να ασχολούνται με τις ειδήσεις ή να τις σχολιάζουν στο διαδίκτυο και ότι αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο ως εργαζόμενοι κρατικών ΜΜΕ.

Η κινεζική ρυθμιστική αρχή για το διαδίκτυο εδώ και καιρό όριζε ότι μόνο τα κρατικά ΜΜΕ μπορούν να δημοσιεύουν ειδήσεις στα social media, αλλά αυτός ο κανόνας δεν εφαρμοζόταν με αυστηρότητα. Η νέα καμπάνια θα στοχεύσει σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που επιδίωξαν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και θα παρακολουθεί όρους αναζήτησης και ιστοσελίδες δημοσίευσης βίντεο, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

«Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα και το πώς μεταφέρεται η πληροφορία, πρέπει να μην αποκλίνουμε από τη σωστή πολιτική κατεύθυνση, τη σωστή καθοδήγηση της κοινής γνώμης και τον σωστό προσανατολισμό», δήλωσε ο Zhuang Rongwen, επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για το διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM