Η Κίνα απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, αυξάνει τους περιορισμούς στα social media

Η Κίνα απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, αυξάνει τους περιορισμούς στα social media Facebook Twitter
0

Η Κίνα απαγόρευσε στους μαθητές να πηγαίνουν με κινητό τηλέφωνο στο σχολείο, προκειμένου να επικεντρώνονται στα μαθήματά τους.

Το μέτρο, το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει στην προώθηση της «υγιούς ανατροφής», ήδη είχαν εφαρμόσει κάποια σχολεία και τοπικές εκπαιδευτικές αρχές.

Παράλληλα, το Πεκίνο ενισχύει περαιτέρω τον έλεγχο στα social media, με τις εταιρείες διαδικτύου να ξεκινούν διαφημιστική καμπάνια για να υπενθυμίσουν στους πολίτες ότι δεν πρέπει να να σχολιάζουν ή να αναφέρονται σε πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές ή διπλωματικές ειδήσεις.

Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία αποφασίστηκε προκειμένου «να προστατευθεί η όραση των μαθητών, για να μπορούν να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους και για να αποτραπεί ο εθισμός στο διαδίκτυο και τα online παιχνίδια», ανέφερε το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση.

Κανένας μαθητής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορεί να πάει με κινητό στο σχολείο. Στις περιπτώσεις που μαθητής πρέπει να έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να διαθέτει γονική άδεια και να υποβληθεί γραπτό αίτημα στο σχολείο. Όμως, κατά την άφιξή τους σε αυτό θα παραδίδουν τη συσκευή για φύλαξη μέχρι το σχόλασμα.

Δημόσια τηλέφωνα θα είναι διαθέσιμα για την επικοινωνία των γονιών με τους μαθητές αν χρειαστεί. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπεται να βάζουν σχολικές εργασίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Έρευνα που έγινε το 2016 στην Κινα διαπίστωσε ότι τα παιδιά 3-6 ετών είχαν τακτική επαφή με κινητό τηλέφωνο και πως έως τα 9-10 έτη η χρήση του κινητού δεν ήταν λιγότερο έντονη από εκείνη των ενηλίκων. Επίσης η έρευνα κατέληξε ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν περισσότερο το κινητό διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο για διαδικτυακό bullying και απάτη, όπως και ότι επιβαρύνονταν τόσο η όρασή τους όσο και οι σχολικές επιδόσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του διαδικτύου, το Πεκίνο υπενθύμισε στους πολίτες ότι μόνο οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι μπορούν να ασχολούνται με τις ειδήσεις ή να τις σχολιάζουν στο διαδίκτυο και ότι αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο ως εργαζόμενοι κρατικών ΜΜΕ.

Η κινεζική ρυθμιστική αρχή για το διαδίκτυο εδώ και καιρό όριζε ότι μόνο τα κρατικά ΜΜΕ μπορούν να δημοσιεύουν ειδήσεις στα social media, αλλά αυτός ο κανόνας δεν εφαρμοζόταν με αυστηρότητα. Η νέα καμπάνια θα στοχεύσει σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που επιδίωξαν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και θα παρακολουθεί όρους αναζήτησης και ιστοσελίδες δημοσίευσης βίντεο, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

«Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα και το πώς μεταφέρεται η πληροφορία, πρέπει να μην αποκλίνουμε από τη σωστή πολιτική κατεύθυνση, τη σωστή καθοδήγηση της κοινής γνώμης και τον σωστό προσανατολισμό», δήλωσε ο Zhuang Rongwen, επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για το διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM