Η Ιταλία προειδοποιεί για «μαζική επίθεση» σε χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως

Η Ιταλία προειδοποιεί για «μαζική επίθεση» σε χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Χιλιάδες διακομιστές παγκοσμίως έγιναν στόχος κυβερνοεπίθεσης με λυτρισμικό, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας της Ιταλίας (ACN), προειδοποιώντας τους οργανισμούς να λάβουν μέτρα προστασίας.

Η επίθεση των χάκερ είχε ως στόχο να εκμεταλλευτεί ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της ACN Ρομπέρτο Μπαλντόνι, προσθέτοντας ότι ήταν σε μαζική κλίμακα.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο την ACN, ανέφερε ότι σέρβερ έχουν δεχτεί επίθεση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία και τη Φινλανδία, αλλά επίσης και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Δεκάδες ιταλικοί οργανισμοί είναι πιθανό να έχουν επηρεαστεί και πολλοί άλλοι κλήθηκαν να λάβουν μέτρα για να μην «κλειδώσουν» τα συστήματά τους από τους χάκερ που ζητούν λύτρα ώστε να τα αποδεσμεύσουν.

Νωρίτερα σήμερα, πελάτες της Telecom Italia ανέφεραν προβλήματα στο διαδίκτυο ωστόσο δεν πιστεύεται ότι τα δύο ζητήματα σχετίζονται μεταξύ τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM