Η ισπανική κυβέρνηση απέπεμψε τον αρχηγό της αστυνομίας της Καταλονίας

Η ισπανική κυβέρνηση απέπεμψε τον αρχηγό της αστυνομίας της Καταλονίας Facebook Twitter
0

Την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας της Καταλονίας, Γιοζέπ Λουίς Τραπέρο ανακοίνωσε και επισήμως η ισπανική κυβέρνηση. 

Πρόκειται για μέρος των μέτρων που λαμβάνει εφαρμόζοντας το άρθρο 155 του Συντάγματος, παίρνοντας δηλαδή τον έλεγχο της Καταλονίας.

Χθες, Παρασκευή, ο Μαριάνο Ραχόι είχε απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον διοικητικό διευθυντή της περιφερειακής αστυνομίας, των λεγόμενων «Mossos d'Esquadra» καθώς και μέλη της περιφερειακής διοίκησης της Καταλονίας, μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του περιφερειακού κοινοβουλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais», η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των καθηκόντων του προέδρου και του αντιπροέδρου της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, σύμφωνα με τα βασιλικά διατάγματα που δημοσιεύτηκαν το πρωί στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά τις απομακρύνσεις του Κάρλας Πουτζντεμόν και του Οριόλ Ζουνκέρας, όπως και όλων των μελών της κυβέρνησης, η Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία θα παίξει ρόλο κλειδί στο συντονισμό της μεταφοράς των διοικητικών αρμοδιοτήτων από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ, ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM
ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM