Η Ισπανία ζήτησε τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Η Ισπανία ζήτησε τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Facebook Twitter
Η Ισπανία ζήτησε προστατευτικό εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ (Πηγή φωτό EPA)
0

Στο ΝΑΤΟ στράφηκε η Ισπανία, ζητώντας εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς η χώρα πλέον είναι εκείνη που πλήττεται πιο σφοδρά από την πανδημία, μετά την Ιταλία.

Στην Ισπανία, ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό ξεπέρασε αυτόν της Κίνας, καθώς 3.434 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η χώρα, που ήδη είναι εδώ και πάνω από μία εβδομάδα σε καραντίνα, κατέγραψε 738 θύματα του ιού τις τελευταίες 24 ώρες. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στην υγεία αποτελούν σχεδόν το 14% των συνολικά 39.673 κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ισπανικός στρατός ζήτησε από το ΝΑΤΟ 500.000 κιτ διαγνωστικών εξετάσεων, 450.000 αναπνευστήρες και 1,5 εκατ. χειρουργικές μάσκες. Οι ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό είναι τεράστιες, λένε γιατροί και νοσοκόμες. Ήδη, δύο σωματεία εργαζομένων στην υγεία κατέθεσαν μηνύσεις, με στόχο να αναγκάσουν την ισπανική κυβέρνηση να μοιράσει προστατευτικά γυαλιά και μάσκες στα νοσοκομεία.

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν δεχθεί επικρίσεις επειδή απαγόρευσαν την εξαγωγή προϊόντων όπως μάσκες και προστατευτικά γυαλιά. Η ΕΕ αναμένεται να συμφωνήσει σε ένα πιο φιλόδοξο σύστημα διαχείρισης κρίσης, που θα περιλαμβάνει έκκληση για άρση τέτοιων απαγορεύσεων, σύμφωνα με τον Guardian.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ