LIVE!

Η χώρα όπου το 54% των ενηλίκων πίνει αλκοόλ μία φορά την εβδομάδα μπορεί να ξεμείνει από ποτό τα Χριστούγεννα

Ποτήρια με σαμπάνια Facebook Twitter
Pixabay/Pexels
0

Να ξεμείνουν από κρασί και ποτά φοβούνται τα καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί να κάνουν παραδόσεις.

Η προειδοποίηση ήρθε μέσω επιστολής της ένωσης Εμπορίου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου (WTSA) στον Υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Grant Shapps, την περασμένη εβδομάδα. Υπεγράφη από 48 μέλη της ένωσης βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών σαμπάνιας και κονιάκ Moet Hennessy, ιδιοκτησίας της LVMH (LVMHF), και του Laurent-Perrier.

«Βλέπουμε ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης» -Οι επαγγελματίες ζητούν μέτρα 

«Αυτό είναι ένα επείγον ζήτημα για τις επιχειρήσεις μας και είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να βοηθήσει στον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης ελλείψεων οδηγών πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων», σημείωνε η επιστολή.

Η βιομηχανία θέλει βοήθεια για την καλύτερη δρομολόγηση των εμπορευμάτων από λιμάνια, καθώς και πιο τακτικές ενημερώσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το πόσο γρήγορα επεξεργάζεται τις εξετάσεις και τις άδειες οδήγησης βαρέων φορτηγών οχημάτων (HGV). Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να παρατείνει κατά ένα χρόνο το προσωρινό πρόγραμμα βίζας που επιτρέπει στους οδηγούς από το εξωτερικό να ανταποκρίνονται σε ελλείψεις μακροπρόθεσμα. Το τρίμηνο πρόγραμμα έχει οριστεί να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

«Βλέπουμε ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, γεγονός που ανεβάζει το κόστος και περιορίζει τη γκάμα των προϊόντων που είναι διαθέσιμα στους βρετανούς καταναλωτές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της WSTA, Μάιλς Μπιλ. Το 2019, το 54% των ενηλίκων στην Αγγλία ανέφεραν ότι έπιναν αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η ένωση βιομηχανίας ποτών είπε ότι χρειαζόταν έως και πέντε φορές περισσότερο χρόνο για ορισμένα από τα μέλη της να εισάγουν κρασί και οινοπνευματώδη ποτά σε σύγκριση με το τι συνέβαινε πριν από ένα χρόνο. Ανέφερε επίσης ότι το αυξανόμενο κόστος μετακυλίεται στους εισαγωγείς από τους μεταφορείς που πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για τους δυσεύρετους οδηγούς.

Ο Ed Baker, διευθύνων σύμβουλος του διανομέα κρασιού Kingsland Drinks, είπε ότι η εταιρεία του γεμίζει περίπου 185 εκατομμύρια μπουκάλια κρασί κάθε χρόνο, ίσο με «περίπου ένα στα οκτώ μπουκάλια» που καταναλώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν αναμένει διακοπή στην προμήθεια αλκοόλ αυτά τα Χριστούγεννα. «Η κυβέρνηση ενήργησε γρήγορα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού μας, οι οποίες προκλήθηκαν από τις παγκόσμιες πιέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και της διεθνούς έλλειψης οδηγών βαρέων οχημάτων», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες CNN

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM