Η χώρα όπου το 54% των ενηλίκων πίνει αλκοόλ μία φορά την εβδομάδα μπορεί να ξεμείνει από ποτό τα Χριστούγεννα

Ποτήρια με σαμπάνια Facebook Twitter
Pixabay/Pexels
0

Να ξεμείνουν από κρασί και ποτά φοβούνται τα καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί να κάνουν παραδόσεις.

Η προειδοποίηση ήρθε μέσω επιστολής της ένωσης Εμπορίου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου (WTSA) στον Υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Grant Shapps, την περασμένη εβδομάδα. Υπεγράφη από 48 μέλη της ένωσης βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών σαμπάνιας και κονιάκ Moet Hennessy, ιδιοκτησίας της LVMH (LVMHF), και του Laurent-Perrier.

«Βλέπουμε ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης» -Οι επαγγελματίες ζητούν μέτρα 

«Αυτό είναι ένα επείγον ζήτημα για τις επιχειρήσεις μας και είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να βοηθήσει στον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης ελλείψεων οδηγών πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων», σημείωνε η επιστολή.

Η βιομηχανία θέλει βοήθεια για την καλύτερη δρομολόγηση των εμπορευμάτων από λιμάνια, καθώς και πιο τακτικές ενημερώσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το πόσο γρήγορα επεξεργάζεται τις εξετάσεις και τις άδειες οδήγησης βαρέων φορτηγών οχημάτων (HGV). Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να παρατείνει κατά ένα χρόνο το προσωρινό πρόγραμμα βίζας που επιτρέπει στους οδηγούς από το εξωτερικό να ανταποκρίνονται σε ελλείψεις μακροπρόθεσμα. Το τρίμηνο πρόγραμμα έχει οριστεί να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

«Βλέπουμε ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στους χρόνους παράδοσης κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, γεγονός που ανεβάζει το κόστος και περιορίζει τη γκάμα των προϊόντων που είναι διαθέσιμα στους βρετανούς καταναλωτές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της WSTA, Μάιλς Μπιλ. Το 2019, το 54% των ενηλίκων στην Αγγλία ανέφεραν ότι έπιναν αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η ένωση βιομηχανίας ποτών είπε ότι χρειαζόταν έως και πέντε φορές περισσότερο χρόνο για ορισμένα από τα μέλη της να εισάγουν κρασί και οινοπνευματώδη ποτά σε σύγκριση με το τι συνέβαινε πριν από ένα χρόνο. Ανέφερε επίσης ότι το αυξανόμενο κόστος μετακυλίεται στους εισαγωγείς από τους μεταφορείς που πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για τους δυσεύρετους οδηγούς.

Ο Ed Baker, διευθύνων σύμβουλος του διανομέα κρασιού Kingsland Drinks, είπε ότι η εταιρεία του γεμίζει περίπου 185 εκατομμύρια μπουκάλια κρασί κάθε χρόνο, ίσο με «περίπου ένα στα οκτώ μπουκάλια» που καταναλώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν αναμένει διακοπή στην προμήθεια αλκοόλ αυτά τα Χριστούγεννα. «Η κυβέρνηση ενήργησε γρήγορα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού μας, οι οποίες προκλήθηκαν από τις παγκόσμιες πιέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας και της διεθνούς έλλειψης οδηγών βαρέων οχημάτων», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται για να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Διεθνή / FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται να δωρίσουν στην Ουκρανία αντιαεροπορικά Patriot και S-400

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα συστήματα S-300 που διατηρεί η Ελλάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιο τους και έχουν εμπειρία στον χειρισμό τους
NEWSROOM
«Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Διεθνή / «Μπριζίτ, μια ελεύθερη γυναίκα»: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Σε έξι επεισόδια των 45 λεπτών θα προβληθεί η παραμυθένια ζωή της Μπριζίτ Μακρόν - Από καθηγήτρια του Εμανουέλ Μακρόν σε λύκειο της Αμιέν, στο Ελιζέ ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ