Η νεαρή βρετανίδα που καταδικάστηκε πως ψευδώς κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στην Κύπρο είπε ότι είχε εφιάλτες κάθε βράδυ στη φυλακή βλέποντας πως τη βιάζουν ξανά.

 

Η 19χρονη, η οποία φυλακίστηκε για περισσότερο από ένα μήνα μετά την επιβολή ποινής τον περασμένο Ιούλιο, δήλωσε ότι έχασε 16 κιλά και πως της χορηγήθηκαν Xanax από τους γιατρούς της φυλακής, γεγονός που την έκανε να έχει παραισθήσεις. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από 12 άνδρες σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα τον περασμένο Ιούλιο, έλαβε αναστολή μετά την καταδίκη της από κυπριακό δικαστήριο. Στην πρώτη της  συνέντευξη από τότε που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε «Οι περισσότεροι κρατούμενοι ήταν ναρκωμένοι. Φαινόταν ότι το θεωρούσαν ευκολότερο. Είχα παραισθήσεις».

 

Πρόσθεσε ότι μοιράστηκε ένα κελί με οκτώ άλλες γυναίκες στη φυλακή της Λευκωσίας, «δεν έτρωγε πολύ» και αδυνάτισε ενώ υπέφερε από PTSD. Σε αποσπάσματα από ημερολόγιο των φυλακών, έγραψε: «Έχω εφιάλτες κάθε βράδυ, ονειρεύομαι ότι βιάζομαι πάλι. «Οι γιατροί, μου συνταγογραφούν φάρμακα, τα παίρνω το πρωί, μετά το μεσημεριανό γεύμα και τη νύχτα».

 

Δικηγόροι που εκπροσωπούν τη γυναίκα, από το Derbyshire, υπέβαλαν προσφυγή κατά της καταδίκης της στο ανώτατο δικαστήριο της Κύπρου πριν από μια εβδομάδα. Η ετυμηγορία βασίστηκε σε μια γραπτή ομολογία στην οποία η γυναίκα είχε αποσύρει την καταγγελία, αλλά η ομάδα άμυνάς της, υποστήριξε ότι αυτό έγινε υπό πίεση, ελλείψει δικηγόρου ή μεταφραστή, μετά από οκτώ ώρες αστυνομικής ανάκρισης.

 

Η 19χρονη Βρετανίδα μίλησε στην εφημερίδα «The Sun» και επιμένει στον ομαδικό βιασμό ενώ λέει πως «η Κύπρος ήταν αρχικά ένα νησί διακοπών, αλλά τώρα αντιπροσωπεύει μια κόλαση». «Αν είστε περίπου στην ηλικία μου και σκέφτεστε να πάτε φέτος το καλοκαίρι διακοπές στην Κύπρο, θα ήθελα να σας πω μην πάτε, απλά επιλέξτε έναν άλλο προορισμό», δηλώνει.

 

Σε σχέση με τον ισχυρισμό της ότι έπεσε θύμα βιασμού η 19χρονη είπε ότι «οι βιαστές της ήταν σαν μια αγέλη λύκων». «Δεν ξέρω πόσοι από τους 12 με βίασαν. Δεν μετρούσα, δεν θα μπορούσα να μετρήσω. Ήταν ενθουσιασμένοι, μιλούσαν και φώναζαν στα εβραϊκά. Προσπαθούσα να τους αποτρέψω αλλά απλώς δεν μπορούσα. Σκέφτηκα αν δεν βγω από εδώ τώρα, θα πεθάνω» αναφέρει.Περιγράφει επίσης πώς ο νεαρός Ισραηλινός με το όνομα «Σαμ» με τον οποίο είχε αναπτύξει μία «συνηθισμένη σχέση διακοπών» την κράτησε στο κρεβάτι βάζοντας τα γόνατά του στους ώμους της, ενώ οι φίλοι του τη βίαζαν.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην οποία η γυναίκα περιγράφει ότι έχει «ανάμεικτα συναισθήματα» κατά την επιστροφή στο σπίτι στις 7 Ιανουαρίου.«Έχουμε φτάσει σε αυτό το ορόσημο να επιστρέψουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μπορώ να αρχίσω να αισθάνομαι ασφαλής και πάλι, αλλά έπειτα υπάρχει και το θέμα που είναι πολύ μεγαλύτερο και αυτό είναι πως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει», είπε.

 

Προσέθεσε ότι ήταν φρικτό αυτό που ζει και πως υποβάλλεται σε θεραπεία για PTSD από σύμβουλο ψυχολόγο και δεν έχει ακόμη επιστρέψει στις σπουδές της. «Συναντώ ξανά τους φίλους μου. Έχουμε βγει και σκέφτομαι το μέλλον μου. Θα ήθελα να πάω πίσω στο κολέγιο, αλλά χρειάζομαι μόνο χρόνο για να αναπνεύσω. Το περισσότερο που μπορώ να κάνω είναι να πηγαίνω στο γυμναστήριο με φίλους και να περνάω χρόνο με την κολλητή. Δεν μπορώ να σκέφτομαι πιο μπροστά από αυτό ακόμα».