Η Google αναθεωρεί τις αλλαγές για τα ad-blockers στο Chrome

Η Google αναθεωρεί τις αλλαγές για τα ad-blockers στο Chrome Facebook Twitter
EPA
0

Η Google αποφάσισε να αναθεωρήσει το πακέτο ενημερώσεων και αλλαγών στο Chrome, που θα οδηγούσε, μεταξύ άλλων, στη διακοπή λειτουργίας των ad-blockers, επεκτάσεων που παρεμποδίζουν την προβολή διαφημίσεων. 

Πριν λίγες εβδομάδες, η Google ξεκίνησε τη διαδικασία ενημέρωσης του API που χρησιμοποιείται από τις επεκτάσεις του περιηγητή Chrome, και μία από αυτές θα έβαζε ουσιαστικά τέλος στη λειτουργία των ad-blockers (σ.σ τα API, Automatic Programming Interface, επιτρέπουν σε μία εφαρμογή να εξάγει πληροφορίες από ένα τμήμα λογισμικού).

Μετά από πληθώρα αντιδράσεων όμως η Google αποφάσισε, όπως φαίνεται, να αναστείλει την αρχική της απόφαση. 

Το API στις επεκτάσεις του Chrome παραμένει ίδιο από το 2012, με αρκετούς ειδικούς να κάνουν λόγο για κενά ασφαλείας που επιτρέπουν τη λειτουργία κακόβουλων επεκτάσεων.

Με το νέο API που βρίσκεται υπό σχεδιασμό, η Google αποσκοπεί στο να καλύψει τα κενά ασφαλείας, αυξάνοντας την απόδοση και προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά.

Μια από τι προτεινόμενες αλλαγές ήταν ένα καινούριο API που θα αντικαταστήσει το webRequest API, το οποίο χρησιμοποιούν επεκτάσεις όπως το UBlock Origin και το AdBlock Plus.

Κοινώς, αντί οι επεκτάσεις να φιλτράρουν μόνες τους το δίκτυο, θα παρέχουν μία λίστα φίλτρων στο Chrome και ο περιηγητής θα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. 

Όμως η Cliqz, η εταιρεία που δημιούργησε την επέκταση Ghostery διεξήγαγε τη δική της έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις των ad-blockers στην απόδοση του browser και τα αποτελέσματα της ήταν πολύ διαφορετικά από εκείνα της Google.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η μείωση της απόδοσης λόγω των επεκτάσεων, όπως τα uBlock Origin, AdBlock Plus και Ghostery, ήταν μικρότερη των 0.05 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Τα αποτελέσματα αυτά σε συνδυασμό με τα παράπονα των χρηστών, είχαν ως αποτέλεσμα η Google να αποσύρει τις επίμαχες αλλαγές από το API, υποβάλλοντας νέες τροποποιήσεις. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ