Η γλυκόπικρη στιγμή που παιδιά στην Ουγκάντα βλέπουν για πρώτη φορά drone

Η γλυκόπικρη στιγμή που παιδιά στην Ουγκάντα βλέπουν για πρώτη φορά drone Facebook Twitter
0

Μερικές φορές το να ζεις στην αναπτυγμένη "πλευρά" του πλανήτη σου στερεί αναπόφευκτα και την ατόφια χαρά που μπορείς να βιώσεις για τις (κατά το κοινώς λεγόμενες) "μικρές χαρές της ζωής" ή στην προκειμένη περίπτωση της τεχνολογίας, καθώς οι περισσότεροι είμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό εξοικειωμένοι με τα επιτεύγματά της.

Ο Mark Brandon Smith είναι κινηματογραφιστής και ανθρωπιστής και πρόσφατα επισκέφθηκε ένα χωριό στην Ουγκάντα όπου και έκανε μια μικρή επίδειξη στους μαθητές του σχολείου εκεί ενός drone.

Εκατοντάδες παιδιά όλως των ηλικιών μαζεύτηκαν για να παρακολουθήσουν από κοντά την "απογείωση" και η αντίδρασή τους μόλις αυτό αρχίζει να πετά είναι αν μη τι άλλο ανεκτίμητη, καθώς άρχιζαν να τσιρίζουν με ενθουσιασμό και να το ακολουθούν κραυγάζοντας από χαρά ενώ αυτό πετούσε πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο Mark, που επισκέφθηκε την περιοχή στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ενημέρωσης για την προσωπική υγιεινή και την δημόσια υγεία, λέει πως μπορεί πολλά παιδάκια να κατενθουσιάστηκαν αλλά υπήρξαν κι αρκετά που φοβήθηκαν καθώς δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους κάτι παρόμοιο. "Ο δάσκαλος του σχολείου μου ζήτησε να τους κάνω επίδειξη. Μετά από αυτό, έγινα κάτι σαν αστικός μύθος, με έμαθε όλο το χωριό. Οι κάτοικοι περνούσαν από δίπλα μου και μου έκαναν θορύβους όπως βουίζει το drone" λέει ο ίδιος.

Το βίντεο μετρά δεκάδες views αλλά και σχόλια, καθώς πολλοί το θεωρούν το πιο απτό μάθημα ζωής στους ανθρώπους που ζουν στον Δυτικό κόσμο αλλά και σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ευτυχισμένο ένα παιδί που ζει στην Ουγκάντα κι ένα παιδί του πιο σύγχρονου κόσμου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM