Η Γκλεν Κλόοζ μετρά 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ και καμία νίκη: «Δε νιώθω χαμένη»

Η Γκλεν Κλόοζ μετρά 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ και καμία νίκη: «Δε νιώθω χαμένη» Facebook Twitter
H Glenn Close στη φετινή τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ. EPA/Chris Pizzello/POOL
0

Η Γκλεν Κλόουζ μπορεί να μην έχει κανένα χρυσό αγαλματίδιο Όσκαρ στο ράφι της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεται χαμένη. 

Η 74χρονη ηθοποιός, μιλώντας στο Associated Press, σχολίασε την στατιστική που κυκλοφορεί ευρέως τελευταία ότι μετρά οκτώ υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ και καμία νίκη. Μετά το Βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου στην Youn Yuh-jung φέτος, η Γκλεν Κλόουζ ήρθε σε ισοπαλία με τον Πήτερ Ο' Τουλ, που επίσης είχε οκτώ υποψηφιότητες και καμία νίκη στην καριέρα του. 

«Αρχικά, δεν θεωρώ ότι είμαι χαμένη», λέει. «Ποιος είναι χαμένος σε αυτή την κατηγορία; Είσαι εκεί, ανάμεσα σε πέντε ανθρώπους που τιμώνται για την δουλειά τους. Τι καλύτερο από αυτό; Ειλικρινά αισθάνομαι πως ο Τύπος θέλει να έχει νικητές και χαμένους. Και μετά λένε, "Ποια ντύθηκε χειρότερα;", ή πράγματα όπως, "Ποιος είχε την χειρότερη ομιλία;". Ξέχνα το, δεν είναι αυτό το θέμα. Εγώ λέω, γ*** τους», προσθέτει. 

Εκτός από το «Hillbilly Elegy», που της έφερε υποψηφιότητα, στον παρελθόν είχε αναγνωριστεί αντίστοιχα για τους ρόλους της στα «Fatal Attraction», «Dangerous Liaisons», «Albert Nobbs», «The Wife», «The World According to Garp», «The Big Chill» και «The Natural». 

Πριν την φετινή απονομή των Όσκαρ, δημοσιογράφοι την ρώτησαν αν έχει σκεφτεί πού θα βάλει το βραβείο σε περίπτωση που κερδίσει. «Δεν ξέρω. αλλά έχω αυτή τη φαντασίωση -και βασικά νομίζω θα το κάνω- πως μπορεί να το πάω στην τοπική βιβλιοθήκη για να το βλέπει ο κόσμος, μπορεί να το πάρω μαζί σε μια καφετέρια που πηγαίνω συχνά για να δουν πώς μοιάζει από κοντά», απάντησε η Γκλεν Κλόουζ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM