Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να «σταματήσει τα παιχνίδια» στην ανατολική Μεσόγειο

Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να «σταματήσει τα παιχνίδια» στην ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, εταίρους της στην ΕΕ.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», επεσήμανε ο Μάας προτού αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε την Τουρκία να παραμείνει ανοικτή στον διάλογο και να μην επαναλάβει τις έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου.

Για σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας είχε προγραμματίσει επίσκεψη σε Λευκωσία και Αθήνα ενώ την Τετάρτη επρόκειτο να ταξιδέψει στην Άγκυρα.

Μετά την έξοδο του Oruc Reis για σεισμικές έρευνες σε μια θαλάσσια ζώνη εφαπτόμενη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ο Χάικο Μάας ανέβαλε την μετάβασή του στην Τουρκία, θέλοντας να δείξει την δυσαρέσκειά του απέναντι στην Άγκυρα.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «εάν πραγματοποιηθούν νέες έρευνες, αυτό θα ήταν ένα πολύ λυπηρό και, κατά την άποψή μας, παράλογο βήμα. Κάτι τέτοιο θα θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο. Κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργούσε υπέρ των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM