Η Γερμανία αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

Η Γερμανία αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 Facebook Twitter
0

Εμμένει στο «όχι» όσον αφορά στη λειτουργία του γερμανορωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 η Γερμανία.

Η κυβέρνηση της χώρας αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετικά σχόλια του Κρεμλίνου και του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Ναι, το αποκλείει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ για λογαριασμό του καγκελάριου, όταν ερωτήθηκε αν ο Όλαφ Σολτς εξακολουθεί να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασης περί εγκατάλειψης του Nord Stream 2.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σρέντερ, σε συνέντευξή του στο Stern, είχε δηλώσει ότι η λειτουργία του Nord Stream 2 θα έλυνε τα προβλήματα τροφοδοσίας της Γερμανίας και της Ευρώπης με φυσικό αέριο, ενώ και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε αναφέρει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μιλήσει σχετικά στον κ. Σρέντερ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Energy, Κρίστιαν Μπρουχ, η εταιρία δεν έχει παραδώσει τουρμπίνες για τον συγκεκριμένο αγωγό, ενώ και η τουρμπίνα του Nord Stream 1 που επισκευάστηκε στον Καναδά και εστάλη στη Γερμανία προκειμένου να επιστραφεί στην Gazprom βρίσκεται ακόμη στις εγκαταστάσεις της Siemens.

«Η τουρμπίνα βρίσκεται ακόμη στη Γερμανία. Οι συζητήσεις σχετικά με το εάν μπορεί να αποσταλεί, βρίσκονται σε εξέλιξη» δήλωσε ο κ. Μπρουχ.

Η ρωσική πλευρά επικαλείται το πρόβλημα με την τουρμπίνα και έχει μειώσει δραστικά τον όγκο φυσικού αερίου που διοχετεύει στον αγωγό, ενώ, ταυτόχρονα, υποστηρίζει ότι για να παραλάβει το εξάρτημα θα πρέπει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Ο κ. Μπρουχ απέρριψε, πάντως, κάθε ενδεχόμενο νομικών συνεπειών για την εταιρεία του, καθώς, όπως είπε, η Siemens Energy έχει τηρήσει απολύτως τις συμφωνίες της και μπορεί να αποδείξει ότι έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να επισκευάσει και να παραδώσει την τουρμπίνα το συντομότερο δυνατό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM