Η Γαλλία αντιμέτωπη ξανά με τους κοριούς - Μέχρι και ειδικό αριθμό εγκαινίασε η κυβέρνηση στο πλαίσιο λήψης μέτρων

Η Γαλλία αντιμέτωπη ξανά με τους κοριούς - Μέχρι και ειδικό αριθμό εγκαινίασε η κυβέρνηση στο πλαίσιο λήψης μέτρων Facebook Twitter
0

Η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε εκστρατεία, ακόμα και ειδικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, κατά των ανεπιθύμητων «επισκεπτών» που έχουν εγκατασταθεί σε σπίτια και ξενοδοχεία του Παρισιού: των κοριών.

Σύμφωνα με αρμόδιο υπουργείο, τα έντομα εξαφανίστηκαν από την Γαλλία την δεκαετία του 1950, ωστόσο έχουν επιστρέψει, ακόμη πιο ανθεκτικά στα εντομοκτόνα, και κατακλύσει πολλές περιοχές της χώρας.

«Μπορούμε όλοι να επηρεαστούμε» προειδοποίησε η κυβέρνηση σε μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση και περιλαμβάνει πληροφορίες για το έντομο και τους τρόπους προφύλαξης, αλλά και έναν ειδικό αριθμό για την κατατόπιση των πολιτών.

Ο κοινός κοριός, με την επιστημονική ονομασία Cimex lectularius, απαντάται στα εύκρατα κλίματα των Ηνωμένων Πολιτειών και κατά τόπους στην Ευρώπη. Κρύβεται στα σκεπάσματα την ημέρα και βγαίνει έξω το βράδυ, τσιμπώντας τους ανθρώπους για λίγο αίμα, συχνά ενώ κοιμούνται, προκαλώντας ερεθισμό, κοκκινίλα και φαγούρα στο δέρμα. Δεν μεταδίδουν ασθένειες.

Σύμφωνα με ειδικούς, μόνο το 2018 στο Παρίσι, πάνω από 400.000 διευθύνσεις, μεταξύ αυτών ξενοδοχεία, διαμερίσματα και κατοικίες, αντιμετώπισαν προβλήματα με κοριούς και κάλεσαν συνεργεία απεντόμωσης. (Για το 2019 δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα στοιχεία)

Ενδεικτικό της έντασης του προβλήματος είναι πως οι κοριοί περιλήφθηκαν ακόμα και στην προεκλογική εκστρατεία δημοτικών εκλογών, με τον υποψήφιο δήμαρχο Μπενζαμέν Γκριβό να δεσμεύεται (πριν την παραίτησή του από την προεκλογική κούρσα λόγω σκανδάλου με «ροζ» βίντεο) για τον καθαρισμό της πρωτεύουσας σε διάστημα 100 ημερών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM