Η Ford απολύει 4.000 υπαλλήλους στην Ευρώπη και ρίχνει της ευθύνη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ford απολύει 4.000 υπαλλήλους στην Ευρώπη και ρίχνει της ευθύνη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Facebook Twitter
0

Η Ford ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα περικόψει περίπου το 14% του εργατικού της δυναμικού στην Ευρώπη, κατηγορώντας τις σημαντικές απώλειες τα τελευταία χρόνια που επιδεινώνονται από την αδύναμη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, την έλλειψη κυβερνητικής υποστήριξης για τη στροφή προς τα EV και την αύξηση ανταγωνισμός.

Η αμερικανική εταιρεία είναι η πιο πρόσφατη αυτοκινητοβιομηχανία μετά τη Nissan, τη Stellantis και την GM που μείωσε το κόστος καθώς η βιομηχανία παλεύει με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους Κινέζους ανταγωνιστές στην Ευρώπη, τη μείωση της ζήτησης στην Κίνα και τις προκλήσεις της στροφής σε EV που παραμένουν πολύ ακριβά για τους περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν.

H Ford είπε ότι οι περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας θα γίνουν κυρίως στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 2,3% του εργατικού δυναμικού της Ford των 174.000 ατόμων.

Τα μέτρα θα είναι μεγάλο πλήγμα ιδιαίτερα για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία όπου η Volkswagen (VOWG_p.DE), ανοίγει νέα καρτέλααπειλεί να κλείσει εργοστάσια, να μειώσει τους μισθούς και να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του.

Η εντεινόμενη πολιτική κρίση της χώρας προσθέτει επίσης αβεβαιότητα στις εταιρείες που παλεύουν με τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις με την Κίνα και την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η Ford είπε ότι οι ευρωπαϊκές απολύσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2027.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM