Η Φινλανδία αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημά της με τον πιο έξυπνο τρόπο

0

Δεν είναι τυχαίο που η Φινλανδία θεωρείται η χώρα με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο. Και πάλι, όμως, η χώρα φαίνεται έτοιμη για αλλαγές, ακριβώς για να διατηρήσει υψηλό τόσο το επίπεδο των μαθητών της και το ενδιαφέρον τους για τα μαθήματα τους, όσο και για να συνεχίσει να παράγει καλλιεργημένους και ευσυνείδητους πολίτες. Το σκεπτικό των επικεφαλής του εκπαιδευτικού συστήματος ήταν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος στην τεχνολογία, στη δυνατότητα τα παιδιά να αναπτύσσουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, αλλά και στην ανανέωση της ύλης, ώστε να είναι πιο σύγχρονη και σχετική με μεγάλα κοινωνικά θέματα, όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή. Στόχος είναι να γίνεται διάλογος, να μην υπάρχει ούτε μία βαρετή στιγμή κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Κάποιοι βέβαια διαφωνούν με τις αλλαγές που προωθούνται, όμως, ο στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας είναι πλέον ένας: να προετοιμάσει τους μαθητές τόσο για την ψηφιακή εποχή, όσο και τα βασικά κοινωνικά προβλήματα για τα οποία θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση ο ενήλικος -πλέον- πολίτης.

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM