Η fake πλούσια Anna Sorokin αποφυλακίστηκε - Πού βρήκε χρήματα η διάσημη απατεώνας της Νέας Υόρκης

Η fake πλούσια Anna Sorokin αποφυλακίστηκε - Πού βρήκε χρήματα η διάσημη απατεώνας της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
0

Αποφυλακίστηκε η 30χρονη Anna Sorokin η οποία έγινε διεθνώς γνωστή όταν αποκαλύφθηκε πως εμφανιζόταν ως πλούσια κληρονόμος στη Νέα Υόρκη.

Η Sorokin χρησιμοποιούσε το όνομα Anna Delvey στους κοσμικούς κύκλους και είχε πετύχει να θεωρείται πως είναι εκατομμυριούχος, αλλά τελικά κατέληξε στη φυλακή στο Άλμπανι. Η Sorokin κρίθηκε ένοχη το 2019, έχοντας καταφέρει να εξαπατήσει μια σειρά θυμάτων και να καταχραστεί πάνω από 200.000 δολάρια από τράπεζες και πολυτελή ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μμε, τώρα αναμένεται να απελαθεί πίσω στη Γερμανία. Η αποφυλάκισή της έρχεται μήνες μετά από πληροφορίες πως ζήτησε συγγνώμη κατά την ακρόαση που έγινε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. «Θέλω απλώς να πω ότι ντρέπομαι και λυπάμαι πολύ για αυτό που έκανα», ανέφερε. «Κατανοώ απόλυτα ότι πολλοί άνθρωποι υπέφεραν όταν νόμιζα ότι δεν έκανα κάτι λάθος».

Ένας δικηγόρος της Sorokin έχει δηλώσει στο Insider ότι προσπαθούσε να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης της, παρά την προγραμματισμένη απελευθέρωσή της. Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς είπαν πως η Sorokin, με το υποτιθέμενο όνομα της Anna Delvey, προσποιήθηκε ότι είχε 60 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς στην Ευρώπη.

Ωστόσο για αρκετά χρόνια η Sorokin είχε καταφέρει να χρησιμοποιεί το ψεύτικο αυτό προφίλ της για να εξασφαλίζει έναν πολυτελή τρόπο ζωής καθώς ζούσε σε ένα ακριβό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και έτρωγε σε γνωστά εστιατόρια. Συχνά εμφανιζόταν σε επιδείξεις μόδας και κοσμικά γκαλά, ενώ είχε κερδίσει την φιλία ευκατάστατων νεοϋρκέζων.

Η εισαγγελέας είπε ότι χρησιμοποίησε πλαστά οικονομικά έγγραφα και κατάφερε να λάβει ένα δάνειο υπερανάληψης 100.000 δολαρίων από μια τράπεζα. Ο δικηγόρος της, Todd Spodek, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η Sorokin «παρασύρθηκε από τη γοητεία και τη λάμψη» της ζωής στη Νέα Υόρκη.

Η fake πλούσια Anna Sorokin αποφυλακίστηκε - Πού βρήκε χρήματα η διάσημη απατεώνας της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
Η Sorokin κατά την διάρκεια διακοπών της στο Μαρόκο

Πώς βρέθηκαν τα χρήματα για να βγει από τη φυλακή

Η δίκη και τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν για την νεαρή Γερμανίδα, έλαβαν διεθνή προσοχή το 2018 μετά από ρεπορτάζ του περιοδικού New York Magazine και αυτή η ιστορία μετατρέπεται τώρα σε μια σειρά στο Netflix η οποία λέγεται πως θα έχει τίτλο "Inventing Anna".

Τον περασμένο μήνα, το Insider ανέφερε ότι η Sorokin είχε χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των 320.000 δολαρίων που καταβλήθηκαν ως προκαταβολή για την συμβολή της στη σειρά, ώστε να πληρώσει αποζημιώσεις σε τράπεζες και άλλα πρόστιμα.

Η αμοιβή της για τα δικαιώματα στο Netflix δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά λέγεται πως θα λάβει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες  καθώς και για τα δικαιώματα. Η γενική εισαγγελέας αποφάσισε όμως ότι μέρος του ποσού θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις των θυμάτων της και φαίνεται πως τα χρήματα αυτά εξασφάλισαν την πρόωρη αποφυλάκισή της.

Μια ταινία βασισμένη στην ιστορία της Sorokin έχει εντωμεταξύ ανακοινώσει και το HBO, αλλά αυτή φέρεται να είναι βασισμένη στην ιστορία ενός πρώην συντρόφου της που είναι ανάμεσα στα θύματά της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ