Το Facebook θα σταματήσει τις πληρωμές σε αμερικανικά ΜΜΕ

Η Facebook θα σταματήσει τις πληρωμές σε αμερικανικά ΜΜΕ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Meta άρχισε να ενημερώνει εκδότες στις ΗΠΑ ότι δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις για την εμφάνιση του περιεχομένου τους στο Facebook News, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal. 

Η απόφαση επηρεάζει συμφωνίες το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση της κατάστασης. Η Meta έχει υπογράψει με πλήθος εκδοτών τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων με ειδησεογραφικούς οργανισμούς όπως οι Wall Street Journal, New York Times και Washington Post.

Τον Ιούνιο, η Wall Street Journal είχε γράψει πως η Meta άρχισε να δείχνει σε εκδότες και άλλους στον κλάδο ότι η ανανέωση των συμφωνιών δεν ήταν προτεραιότητα. Το Axioς επίσης έχει αναφερθεί σε απόφαση της Meta να μην ανανεώσει τις πληρωμές. 

«Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που υπογράψαμε συμφωνίες πριν από τρία χρόνια, για να δοκιμάσουμε να φέρουμε επιπλέον συνδέσμους ειδήσεων στο Facebook News στις ΗΠΑ», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έρχονται στο Facebook για τις ειδήσεις και ως επιχείρηση δεν έχει νόημα να υπερεπενδύουμε σε τομείς που δεν ευθυγραμμίζονται με τις προτιμήσεις των χρηστών», συμπλήρωσε. 

Το Facebook News θα παραμείνει μία από τις λειτουργίες τις πλατφόρμες. Παρότι οι πληρωμές σε Αμερικανούς εκδότες καταργούνται σταδιακά, θα παραμείνουν σε ισχύ οι συμφωνίες σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστραλία. 

Η πλατφόρμα λάνσαρε το Facebook News το 2019. Εκείνη την εποχή, οι εκδότες ενοχλούνταν ολοένα και περισσότερο με το γεγονός ότι το Facebook και η Google έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά των ψηφιακών διαφημίσεων. 

To Facebook είδε την ενασχόλησή του με τις ειδήσεις ως ένα πείραμα που τελικά δεν απέδωσε, ανέφερε άτομο που έχει γνώση της κατάστασης. Κάποια ΜΜΕ έχουν ήδη κάνει τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά δίχως να συμπεριλάβουν αυτές τις πληρωμές, σύμφωνα με στελέχη του εκδοτικού κλάδου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM