Η εταιρεία που προσφέρει τουριστικά πακέτα για την εμπόλεμη Ουκρανία

Η εταιρεία που προσφέρει τουριστικά πακέτα για την εμπόλεμη Ουκρανία Facebook Twitter
0

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες πλέον, όπως είναι λογικό, η χώρα έχει αποκλειστεί από τουριστικός προορισμός παγκοσμίως.

Ωστόσο, η διαδικτυακή πλατφόρμα «Visit Ukraine Today» έχει από τον περασμένο μήνα ξεκινήσει ημερήσιες ξεναγήσεις στις λεγόμενες «Γενναίες Πόλεις» που συνεχίζουν να αντιστέκονται στους Ρώσους, προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια ματιά στο πώς ζει μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο. 

«Ξεκινήστε για ένα ταξίδι στην εκπληκτική Ουκρανία αυτή τη στιγμή», αναφέρει ο ιστότοπος της εταιρείας.  

Αξίζει στο μεταξύ να σημειωθεί ότι παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις για την αποφυγή ταξιδιών στην Ουκρανία, η εταιρεία λέει πως μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 150 εισιτήρια.

Παράλληλα, ο ιστότοπός της που προσφέρει πληροφορίες για ασφαλή ταξίδια από και προς την Ουκρανία δέχεται 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις το μήνα, αύξηση 50% σε σχέση με τους αριθμούς πριν από την εισβολή.

Σύμφωνα με τις περιγραφές της εταιρείας, στο πλαίσιο των περιηγήσεων οι επισκέπτες θα έχουν την «ευκαιρία» να περπατήσουν ανάμεσα σε κομμάτια από βόμβες, κατεστραμμένα κτίρια, καθεδρικούς ναούς και στάδια, να δουν καμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά και να ακούσουν τις σειρήνες αεροπορικών επιδρομών που χτυπούν συχνά. Προειδοποιεί επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος για νάρκες.

Αν και μια τέτοια ξενάγηση μοιάζει μάλλον ένας απαίσιος τρόπος να περάσει κάποιος τις διακοπές του, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Visit Ukraine, Άντον Ταρανένκο εξηγεί ότι τα πακέτα που προσφέρει η εταιρεία διαφέρουν από τον λεγόμενο «σκοτεινό τουρισμό», ο οποίος περιλαμβάνει περιηγήσεις σε μέρη μαζικών θανατώσεων και καταστροφών.

Αντιθέτως, κατά τον ίδιο, τα τουρ της εταιρείας είναι μία ευκαιρία για την Ουκρανία να αναδείξει το κλίμα της αντίστασης των πολιτών της, αλλά και να περάσει το μήνυμα στον έξω κόσμο ότι η ζωή συνεχίζεται, ακόμη και σε εμπόλεμη κατάσταση.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ