«Η ελευθερία του Τύπου δέχεται πίεση»: Ο Τιμ Ντέιβι προειδοποιεί, ενώ ο Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων

«Η ελευθερία του Τύπου δέχεται πίεση»: Ο Τιμ Ντέιβι προειδοποιεί, ενώ ο Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Ο απερχόμενος γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, απηύθυνε σήμερα διαδικτυακό μήνυμα προς το προσωπικό του σταθμού, προειδοποιώντας ότι «η ελευθερία του Τύπου δέχεται πίεση» και καλώντας τους εργαζομένους να «παλέψουν για τη δημοσιογραφία τους».

Η παρέμβασή του έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να κινηθεί νομικά εναντίον του BBC, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων για «παραπλανητική επεξεργασία» ομιλίας του σε ντοκιμαντέρ για τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου 2021.

«Βλέπω την εργαλειοποίηση της ενημέρωσης. Αυτή η αφήγηση δεν θα καθοριστεί από τους εχθρούς μας — είναι δική μας, μας ανήκει», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβι, αναγνωρίζοντας ότι «έχουν γίνει λάθη» αλλά επιμένοντας ότι το BBC πρέπει να τα υπερασπιστεί «με διαφάνεια και αποφασιστικότητα».

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Τραμπ, Αλεχάντρο Μπρίτο, υποστήριξε ότι η αγωγή του πρώην προέδρου «δεν γίνεται για προσωπικό όφελος, αλλά για το κοινό καλό», ζητώντας από το BBC «πλήρη επανόρθωση, δημόσια συγγνώμη και οικονομική αποζημίωση».

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει πολιτική θύελλα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με συντηρητικούς να ζητούν «συγγνώμη» προς τον Τραμπ, ενώ εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι του BBC εκφράζουν φόβους για «επικίνδυνο προηγούμενο» στη σχέση πολιτικής εξουσίας και ελεύθερου Τύπου.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην ίδια ηλικία που ο πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας Ουίλιαμ, άρχισε να δίνει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Διεθνή / Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν παρευρέθηκε σε σημαντική συνάντηση στο Κρεμλίνο και δεν αποτελεί μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο των G20, γεγονός που εγείρει εικασίες
LIFO NEWSROOM
Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σαράα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM