No.1

Η Ελβετία αναζητεί αγρότες με 3 χιλιάδες μισθό

Η Ελβετία αναζητεί αγρότες με 3 χιλιάδες μισθό Facebook Twitter
12

Πρόσφυγες για να εργαστούν σε αγροκτήματα της Ελβετίας αναζητεί η χώρα με πρώτο μισθό στα 2 χιλιάδες ευρώ που από το δεύτερο μήνα θα φτάσει τις 3 χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα της Ενωσης Ελβετών Αγροτών και του Υφυπουργείου Μετανάστευσης (SEM) που θα έχει διάρκεια τριών ετών.

Ήδη η Ένωση Ελβετών Αγροτών ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών τους οποίους προτίθεται να εντάξει επαγγελματικά στις αγροτικές εργασίες (επί πληρωμή) και με παράλληλες παροχές, όπως η εκμάθηση της γλώσσας.

Στόχος είναι οι πρόσφυγες που θα προσληφθούν να ενσωματωθούν αρμονικά στην ελβετική κοινωνία.

Ο γεωργικός τομέας απασχολεί περίπου 25.000 έως 35.000 ξένους εποχικούς εργαζομένους -κυρίως Πολωνούς και Πορτογάλους.

12

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM