Η ΕΕ αφαιρεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελβετία από τις λίστες με τους φορολογικούς παραδείσους

Η ΕΕ αφαιρεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελβετία από τις λίστες με τους φορολογικούς παραδείσους Facebook Twitter
0

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να αφαιρέσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και την Ελβετία από τις λίστες του μπλοκ με χώρες που θεωρούνται ότι λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Σε συνεδρίαση τους στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί αποφάσισαν να αφαιρέσουν τα ΗΑΕ από τη 'μαύρη λίστα' που καλύπτει χώρες και περιοχές δικαιοδοσίας που δεν κατάφεραν να συνεργαστούν με την ΕΕ σε φορολογικά ζητήματα. Τα Νησιά Μάρσαλ επίσης αφαιρέθηκαν από αυτή τη λίστα, η οποία συνεχίζει να περιλαμβάνει εννέα περιοχές δικαιοδοσίας εκτός της ΕΕ –κυρίως νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού με περιορισμένες χρηματοπιστωτικές σχέσεις με την ΕΕ.

Η Ελβετία αφαιρέθηκε από τη 'γκρίζα λίστα' που καλύπτει χώρες που έχουν δεσμευθεί να αλλάξουν τους φορολογικούς τους κανόνες προκειμένου να συμβαδίζουν με τα πρότυπα της ΕΕ. Η χώρα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της, σύμφωνα με το έγγραφο, και άρα δεν είναι πλέον στη συγκεκριμένη λίστα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM