Κατεβαίνει κάθε μέρα στον σταθμό του μετρό για να ακούσει τη φωνή του συζύγου της, που πέθανε το 2007

Κατεβαίνει κάθε μέρα στον σταθμό του μετρό για να ακούσει τη φωνή του συζύγου της, που πέθανε το 2007 Facebook Twitter
0

Αυτή είναι η μοναδική ιστορία της dr. Margaret McCollum. Μια ιστορία αγάπης και αφοσίωσης για τον σύζυγό της, που έχει γίνει viral.

Η dr Margaret McCollum, γενική χειρούργος στο Λονδίνο επισκέπτεται κάθε μέρα το μετρό. Τον σταθμό του Embankment.

Κάθε μέρα από το 2007, που πέθανε ο σύζυγός της. Και ο λόγος είναι απλός: ο σύζυγός της Oswald είχε ηχογραφήσει την διάσημη ανακοίνωση «Mind the Gap» για την γραμμή του τρένου τη δεκαετία του '50. Και εκείνη πηγαίνει εκεί μόνο για να ακούει τη φωνή του.

Ο σύζυγος της Margaret, ο Oswald Laurence, ήταν ηθοποιός και είχε ηχογραφήσει την κλασική φράση των σιδηροδρόμων.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1992, ενώ εκείνος εργαζόταν σε κρουαζιερόπλοιο στο Μαρόκο. Έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό του. Και από τότε η Margaret κατεβαίνει κάθε μέρα και κάθεται στον σταθμό του Embankment για να τον ακούει.

Τον Δεκέμβριο του 2012, όταν οι σταθμοί άλλαξαν τις ηχογραφήσεις από αναλογικές σε ψηφιακές, η Margaret ήρθε αντιμέτωπη με μία δυσάρεστη έκπληξη: η ανακοίνωση είχε αλλάξει και πλέον δεν μπορούσε να ακούει τον σύζυγό της.

Ρώτησε τη σιδηροδρομική υπηρεσία TfL Rail, για την ανακοίνωση αλλά οι αρμόδιοι της είπαν ότι δεν μπορούσαν να ενσωματώσουν την ηχογράφηση του Oswald στο νέο σύστημα.

Όταν όμως συνειδητοποίησαν πόσα πολλά σήμαινε η φωνή του Oswalt για την Margaret, η εταιρεία αποφάσισε να δράσει.

«Συγκινηθήκαμε πολύ από την ιστορία της, οπότε το προσωπικό εντόπισε την ηχογράφηση και όχι μόνο μπόρεσε να πάρει ένα αντίγραφο της ανακοίνωσης σε CD για να της το δώσει, αλλά προσπάθησε να αποκαταστήσει την ανακοίνωση στο σταθμό Embankment», είχε πει ο Nigel Holness, διευθυντής του μετρό του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC. Και τα κατάφερε.

Η Margaret είχε ζητήσει από τις αρχές να αποκαταστήσουν τη φωνή του συζύγου της. 

Το TfL άρχισε να χρησιμοποιεί την ανακοίνωση «Mind the gap» το 1969. Αρχικά, ήταν η φωνή του μηχανικού Peter Lodge αν και μετά από χρόνια χρησιμοποιήθηκαν πολλές άλλες φωνές.

Το προσωπικό έπρεπε ωστόσο να περάσει από απίστευτη γραφειοκρατία για να εγκριθεί η ηχογράφηση.

Στις αρχές του 2013, η επιθυμία της dr. Margaret πραγματοποιήθηκε και η φωνή του Oswald ξανακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Ο σταθμός του Embankment παραμένει ο μόνος σταθμός στη Βόρεια Γραμμή του μετρό που έχει διαφορετική φωνή στις ανακοινώσεις: αυτή τη Oswald που προειδοποιεί το κοινό να προσέχει.

Η φωνή του Oswald ακούγεται τρεις φορές για κάθε τρένο, προτού αναλάβει ένα μέλος του προσωπικού για τυχόν πρόσθετες ανακοινώσεις. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ