Η Βρετανία ζητά από τους υπηκόους της να μην ταξιδέψουν στη Σρι Λάνκα - Φοβάται νέες επιθέσεις

Η Βρετανία ζητά από τους υπηκόους της να μην ταξιδέψουν στη Σρι Λάνκα - Φοβάται νέες επιθέσεις Facebook Twitter
EPA
0

H Βρετανία ζητά από τους υπηκόους της να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην Σρι Λάνκα καθώς προειδοποιεί ότι τρομοκράτες είναι πιθανόν να επιχειρήσουν να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις στη χώρα. 

Το Φόρειν Όφις ανέφερε ότι μελλοντικές επιθέσεις μπορεί να αδιάκριτες, συμπεριλαμβανομένων και τοποθεσιών που επισκέπτονται ξένοι. 

«Σε συνέχεια των φρικιαστικών επιθέσεων της Κυριακής του Πάσχα και της εν εξελίξει επιχείρησης ασφαλείας της Σρι Λάνκα...αποφάσισα να ενημερώσω την ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς υπηκόους να μην ταξιδεύουν στην Σρι Λάνκα εκτός και κρίνεται απαραίτητο», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ.

«Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε στενά και διαρκώς αυτή την απόφαση».

Όπως υπογραμμίζει η νέα ταξιδιωτική οδηγία: «Οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανόν να εξαπολύουν επιθέσεις στην Σρι Λάνκα».

Τα περισσότερα από τα θύματα των πολύνεκρων επιθέσεων της Κυριακής είναι υπήκοοι της Σρι Λάνκα, με τουλάχιστον 38 αλλοπαδούς να συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς, πολλοί εκ των οποίων ήταν τουρίστες που βρίσκονταν στα ξενοδοχεία τους όταν επιτέθηκαν οι βομβιστές. Ανάμεσά τους, και οκτώ Βρετανοί.

Το Φόρειν Όφις συμβούλεψε όποιους Βρετανούς βρεθούν στη Σρι Λάνκα να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας, να κρατούν χαμηλό προφίλ, να αποφεύγουν πολυσύχναστα δημόσια μέρη και να αποφεύγουν να ταξιδεύουν κατά την διάρκεια απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM