Η Βρετανία θέλει να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Η Βρετανία θέλει να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
EPA
0

Μία νέα στρατηγική για την «υγιή γήρανση» των πολιτών της ανακοίνωσε η Βρετανία, με απώτερο στόχο το 10% των Βρετανών που γεννιούνται σήμερα, να ζήσουν περισσότερο από εκατό χρόνια.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου χρηματοδότησης, αξίας 416 εκατομμυρίων δολαρίων, για την ανάπτυξη καινοτομιών και νέων τεχνολογιών, με στόχο την υγιή γήρανση και την επιμήκυνση της ζωής στο άμεσο μέλλον.

Το ταμείο θα στηρίζει καλύτερες διαγνώσεις για τους Βρετανούς ασθενείς με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της νέας τεχνολογίας, μέσω ενός νέου περιφερειακού δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν περίπου 500.000 εθελοντές, των οποίων το γονιδίωμά θα αναλυθεί.

Τα δεδομένα αυτά θα βοηθήσουν τους Βρετανούς ειδικούς να αναπτύξουν εργαλεία έγκαιρης διάγνωσης και νέες πρωτοποριακές θεραπείες.

Θα διατεθεί επίσης ένα επιπλέον ποσό ύψους 55,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου στο βρετανικό Ερευνητικό Κέντρο για την Άνοια στο University College του Λονδίνου.

και νέα χρηματοδότηση για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν περισσότερο διάστημα στο σπίτι τους, αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά, και αυξάνοντας την ανεξαρτησία τους.


Αξιωματούχοι στη Γηραιά Αλβιώνα υποστηρίζουν ότι πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα ενδέχεται να φθάσουν τα εκατό χρόνια, σε σύγκριση με 15.000 σήμερα.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η γήρανση των πληθυσμών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δημιουργεί νέες απαιτήσεις για τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων νέων τεχνολογιών περίθαλψης και καινοτόμων προγραμμάτων αποταμίευσης για συνταξιοδότηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ