Η Βρετανία θα δίνει στις εγκύους ως και 400 λίρες για να κόψουν το κάπνισμα

Η Βρετανία θα δίνει στις εγκύους ως και 400 λίρες για να κόψουν το κάπνισμα Facebook Twitter
0

Μεγάλη εκστρατεία κατά του καπνίσματος ξεκινάει στη Βρετανία, και μάλιστα σε εγκύους θα προσφέρεται μέχρι και χρηματική αμοιβή μέσω κουπονιών προκειμένου να κόψουν το τσιγάρο.

Σε ένα εκατομμύριο καπνιστές τσιγάρων στη Βρετανία θα προσφερθούν σετ ατμίσματος ως μέρος του κυβερνητικού προγράμματος με στόχο η χώρα «να ελευθερωθεί από το κάπνισμα». Τα κιτ θα προσφερθούν σε σχεδόν έναν στους πέντε καπνιστές στην Αγγλία, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που είναι «η πρώτη του είδους της στον κόσμο», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Νιλ Ο'Μπράιαν.

Επιπλέον, στις έγκυες γυναίκες θα προσφερθούν έως και 400 λίρες (465 ευρώ) για να κόψουν το κάπνισμα μέσω της παροχής κουπονιών. Συνάμα θα ξεκινήσει διαβούλευση σχετικά με την καθιέρωση υποχρεωτικών συμβουλών για τη διακοπή του καπνίσματος, οι οποίες θα αναγράφονται στα πακέτα τσιγάρων.

Οι ακτιβιστές χαρακτήρισαν τα μέτρα «ευπρόσδεκτα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση», αλλά δήλωσαν ότι «δεν είναι καθόλου επαρκή». Οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ευρέως ότι η υπόσχεση να απαλλαγεί η χώρα από το κάπνισμα έως το 2030 – κάτι που ισοδυναμεί με την επίτευξη ποσοστών καπνίσματος κάτω από 5% - δεν θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω δράση.

Υπουργός Υγείας: Δύο στους τρεις ισόβιους καπνιστές θα πεθάνουν

«Έως και δύο στους τρεις ισόβιους καπνιστές θα πεθάνουν από το κάπνισμα. Τα τσιγάρα είναι το μόνο προϊόν που τίθεται προς πώληση και το οποίο παράλληλα θα σας σκοτώσει. Θα προσφέρουμε σε ένα εκατομμύριο καπνιστές νέα βοήθεια για να το κόψουν. Θα χρηματοδοτήσουμε ένα νέο εθνικό πρόγραμμα, το πρώτο του είδους του στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τα συμβούλια και άλλους φορείς για να προσφέρουμε σε ένα εκατομμύριο καπνιστές σε όλη την Αγγλία ένα δωρεάν σετ ατμίσματος» ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Υγείας. 

Οι αξιωματούχοι λένε ότι το 9% των γυναικών εξακολουθούν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην Αγγλία και ελπίζουν ότι ένα οικονομικό κίνητρο μαζί με άλλες δράσεις υποστήριξης θα τις κάνει να σταματήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Ενώ οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι τα κουπόνια θα είναι διαθέσιμα καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τις 400 λίρες, αν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

Με πληροφορίες από Sky News 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM