Η Βρετανία θα δίνει στις εγκύους ως και 400 λίρες για να κόψουν το κάπνισμα

Η Βρετανία θα δίνει στις εγκύους ως και 400 λίρες για να κόψουν το κάπνισμα Facebook Twitter
0

Μεγάλη εκστρατεία κατά του καπνίσματος ξεκινάει στη Βρετανία, και μάλιστα σε εγκύους θα προσφέρεται μέχρι και χρηματική αμοιβή μέσω κουπονιών προκειμένου να κόψουν το τσιγάρο.

Σε ένα εκατομμύριο καπνιστές τσιγάρων στη Βρετανία θα προσφερθούν σετ ατμίσματος ως μέρος του κυβερνητικού προγράμματος με στόχο η χώρα «να ελευθερωθεί από το κάπνισμα». Τα κιτ θα προσφερθούν σε σχεδόν έναν στους πέντε καπνιστές στην Αγγλία, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που είναι «η πρώτη του είδους της στον κόσμο», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Νιλ Ο'Μπράιαν.

Επιπλέον, στις έγκυες γυναίκες θα προσφερθούν έως και 400 λίρες (465 ευρώ) για να κόψουν το κάπνισμα μέσω της παροχής κουπονιών. Συνάμα θα ξεκινήσει διαβούλευση σχετικά με την καθιέρωση υποχρεωτικών συμβουλών για τη διακοπή του καπνίσματος, οι οποίες θα αναγράφονται στα πακέτα τσιγάρων.

Οι ακτιβιστές χαρακτήρισαν τα μέτρα «ευπρόσδεκτα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση», αλλά δήλωσαν ότι «δεν είναι καθόλου επαρκή». Οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ευρέως ότι η υπόσχεση να απαλλαγεί η χώρα από το κάπνισμα έως το 2030 – κάτι που ισοδυναμεί με την επίτευξη ποσοστών καπνίσματος κάτω από 5% - δεν θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω δράση.

Υπουργός Υγείας: Δύο στους τρεις ισόβιους καπνιστές θα πεθάνουν

«Έως και δύο στους τρεις ισόβιους καπνιστές θα πεθάνουν από το κάπνισμα. Τα τσιγάρα είναι το μόνο προϊόν που τίθεται προς πώληση και το οποίο παράλληλα θα σας σκοτώσει. Θα προσφέρουμε σε ένα εκατομμύριο καπνιστές νέα βοήθεια για να το κόψουν. Θα χρηματοδοτήσουμε ένα νέο εθνικό πρόγραμμα, το πρώτο του είδους του στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τα συμβούλια και άλλους φορείς για να προσφέρουμε σε ένα εκατομμύριο καπνιστές σε όλη την Αγγλία ένα δωρεάν σετ ατμίσματος» ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Υγείας. 

Οι αξιωματούχοι λένε ότι το 9% των γυναικών εξακολουθούν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην Αγγλία και ελπίζουν ότι ένα οικονομικό κίνητρο μαζί με άλλες δράσεις υποστήριξης θα τις κάνει να σταματήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Ενώ οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι τα κουπόνια θα είναι διαθέσιμα καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τις 400 λίρες, αν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

Με πληροφορίες από Sky News 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM