Η Βιρτζίνια απαγόρευσε την απελευθέρωση μπαλονιών στον ουρανό: «Ζημιά στη θαλάσσια ζωή»

Η Βιρτζίνια απαγόρευσε την απελευθέρωση μπαλονιών στον ουρανό: «Ζημιά στη θαλάσσια ζωή» Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Βιρτζίνια απαγόρευσε την σκόπιμη απελευθέρωση μπαλονιών σε εξωτερικό χώρο, ενώ όσοι παραβαίνουν τον νέο νόμο θα λαμβάνουν πρόστιμο 25 δολαρίων ανά μπαλόνι. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι νομικές αρχές προσπαθούν να περάσουν το σχετικό μέτρο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, επικαλούμενες έρευνα που διαπίστωσε ότι τα μπαλόνια συνιστούν από τις κορυφαίες πηγές λυμάτων στις παραλίες. 

Ο σχετικός νόμος προβλέπει πρόστιμο 25 δολαρίων για κάθε μπαλόνι που απελευθερώνεται σκόπιμα, ενώ παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών που θα αφήνουν ένα μπαλόνι με κατεύθυνση κάποιον ενήλικα, δεν θα κατηγορούνται για την πράξη τους, αντιθέτως το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ενήλικα. 

Έρευνα των Virginia Aquarium & Marine Science Center και Clean Virginia Waterways του Longwood University διαπίστωσε ότι τα πώματα από μπουκάλια και τα μπαλόνια συγκαταλέγονται στα αντικείμενα που βρίσκονται συχνότερα στα σκουπίδια παραλιών της Βιρτζίνια. 

Δεύτερη σχετική έρευνα διαπίστωσε πως τα απομεινάρια μπαλονιών ήταν το συνηθέστερο σκουπίδι στα απομακρυσμένα κοραλλιογενή νησιά της Βιρτζίνια. 

«Τα απορρίμματα μπαλονιών εγείρουν ιδιαίτερη ανησυχία λόγω του δυνητικά σημαντικού αντίκτυπου σε θαλάσσια πτηνά, θαλάσσιες χελώνες και θαλάσσια θηλαστικά», σχολίασε η Κριστίνα Τραπάνι, επικεφαλής της έρευνας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι θαλάσσιες χελώνες, στις οποίες «το πλαστικό στο στομάχι μιμείται την αίσθηση του κορεσμού, με αποτέλεσμα να αγνοούν την ανάγκη αναζήτησης άλλων πηγών τροφής και τελικά να πεθαίνουν από πείνα», εξηγεί το WWF. 

Τα μπαλόνια συχνά απελευθερώνονται κατά λάθος από παιδιά αλλά και στη διάρκεια εκδηλώσεων με ενήλικες, όπως gender reveal πάρτι. Ήδη στη Βιρτζίνια απαγορεύεται η σκόπιμη απελευθέρωση 50 ή περισσότερων μπαλονιών ανά ώρα. Σύμφωνα με σχετικό νόμο, οι παραβάτες πληρώνουν πρόστιμο 5 δολαρίων ανά μπαλόνι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM