Η Βενεζουέλα ψάχνει εθελοντές για δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19

Η Βενεζουέλα ψάχνει εθελοντές για δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19 Facebook Twitter
«Τις επόμενες ημέρες, θα ζητήσουμε εθελοντές για να εμβολιαστούν», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μαδούρο.
0

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε πως θα ζητήσει εθελοντές να δοκιμάσουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Ρωσία.

Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που κατέγραψε επισήμως ένα εμβόλιο ενάντια στην πανδημία στις 11 Αυγούστου. Ωστόσο ειδικοί αμφισβητούν κατά πόσο έχει περάσει τον απαραίτητο έλεγχο. 

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, που έχει λάβει δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, δήλωσε πρόθυμη να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές. 

«Στις επόμενες ημέρες, θα ζητήσουμε εθελοντές για να εμβολιαστούν», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μαδούρο. 

Η δήλωση του Μαδούρο δείχνει πως η Βενεζουέλα δεν διαθέτει ακόμη εθελοντές, κάτι που σημαίνει πως ο υπουργός Υγείας, Κάρλος Αλβαράδο, βιάστηκε όταν πριν από δέκα ημέρες είπε ότι η χώρα πρόσφερε «500 εθελοντές στη Ρωσία για να λάβουν μέρος στις κλινικές δοκιμές».  

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει επίσης έτοιμη να συμμετάσχει στις δοκιμές εμβολίων από Κίνα και Κούβα, κατά της Covid-19. 

Κίνα και Κούβα, μαζί με τη Ρωσία, είναι πιστοί σύμμαχοι του Νικολάς Μαδούρο, του οποίου την κυβέρνηση έχουν απομονώσει πάνω από 50 κράτη, μεταξύ άλλων ΗΠΑ και Βρετανία, αναγνωρίζοντας τον Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο. 

Μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας πως κατοχύρωσε το εμβόλιο κατά της Covid-19, το οποίο ονόμασε Sputnik V, ο Μαδούρο την συνεχάρη για το κατόρθωμα, λέγοντας πως θα είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί. «Ο πρώτος που θα εμβολιαστεί θα είμαι εγώ. Θα δώσω το καλό παράδειγμα», είπε στις 16 Αυγούστου. 

Ωστόσο, μιλώντας την Κυριακή, δεν ανέφερε αν θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 500 εθελοντές από τη Βενεζουέλα. 

Η χώρα έχει λιγότερες από 50.000 καταγεγραμμένες περιπτώσεις μόλυνσης από κορωνοϊό και 381 θανάτους, αριθμός αισθητά χαμηλότερος από άλλες χώρες της περιοχής.

Επιδημιολόγοι εκτιμούν, όμως, πως ο αληθινός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος καθώς πολλοί πολίτες δεν υποβάλλονται σε τεστ, φοβούμενοι μην στιγματιστούν καθώς η κυβέρνηση κατηγόρησε τους μετανάστες για την διασπορά του κορωνοϊού. 


Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM