LIVE!

Η αστυνομία του Μεξικού απελευθέρωσε 159 μετανάστες, αιχμαλώτους συμμορίας

Η αστυνομία του Μεξικού απελευθέρωσε 159 μετανάστες, αιχμαλώτους συμμορίας Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ομάδα 159 μεταναστών από την κεντρική Αμερική, που κρατούνταν αιχμάλωτοι από συμμορία σε αγροτική περιοχή του Μεξικού, διασώθηκε από την αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τη συμμορία αποτελούσαν Μεξικανοί και Γουατεμαλτέκοι ενώ 62 από τους μετανάστες ήταν ανήλικοι. 

Τα θύματα, διαφόρων εθνικοτήτων, «κατέβαλαν 45.000 πέσος (περίπου 2.000 ευρώ) για να οδηγηθούν στην Τιχουάνα, την πόλη που βρίσκεται στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, το οποίο δεν έκαναν» τα μέλη της συμμορίας, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φερνάντο Ροσάλες, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας.

Μέλη της συμμορίας αυτής του οργανωμένου εγκλήματος τέθηκαν υπό κράτηση από τον εισαγγελέα της Πουέμπλα, πρωτεύουσας της ομώνυμης πολιτείας, στο κεντρικό Μεξικό.

Οι μετανάστες, οι οποίοι κρατούνταν σε κτίριο στην πόλη Ακαχέτε είναι όλοι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να τους αναλάβει υπό την ευθύνη του το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τις αγγλικές βάσεις στο Ακρωτήρι για επιθέσεις εναντίον του Ιράν

Διεθνή / Κύπρος: Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τις αγγλικές βάσεις στο Ακρωτήρι για επιθέσεις εναντίον του Ιράν

Σύμφωνα με πληροφορίες των The Times, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου για τη διεξαγωγή «αμυντικών» επιχειρήσεων κατά του Ιράν.
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΙΡΑΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Διεθνή / Έλληνες εγκλωβισμένοι στο Ντουμπάι: «Επιστρέφαμε και μαχητικά μας ζήτησαν να πάμε στο Ιράν, ευτυχώς ο πιλότος δεν δέχτηκε»

Η περιπέτεια που έζησαν όσοι επιχείρησαν να πετάξουν το Σάββατο το πρωί, με προορισμό την Αθήνα - Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να παραμείνει στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες
THE LIFO TEAM