Η AstraZeneca επιστρέφει στις συζητήσεις με την ΕΕ - «Εντός της ημέρας» οι εξηγήσεις για τα εμβόλια

Η AstraZeneca επιστρέφει στις συζητήσεις με την ΕΕ - «Εντός της ημέρας» οι εξηγήσεις για τα εμβόλια Facebook Twitter
0

Εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca δήλωσε ότι εκπρόσωποι της εταιρείας θα συναντηθούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση αργότερα εντός της ημέρας.

«Θα συναντηθούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση αργότερα σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας η οποία διέψευσε ότι αρνήθηκε να προσέλθει σε προγραμματισμένη συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντολφ Ανσχόμπερ δήλωσε νωρίτερα ότι η εταιρεία ανέβαλε μέχρι την Πέμπτη τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση της τροφοδοσίας της Ευρώπης σε εμβόλια. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά Κομισιόν εξακολουθούσε να πιέζει την εταιρεία να προσέλθει στη συνεδρίαση και, νωρίτερα σήμερα, προγραμματίστηκε ενημέρωση με τη νομική υπηρεσία της Επιτροπής, με θέμα τα νομικά εργαλεία που διαθέτουν οι Βρυξέλλες απέναντι στην AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο CEO της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριότ, δήλωσε ότι η σύμβαση της ΕE βασίζεται σε ρήτρα βέλτιστης προσπάθειας, χωρίς να δεσμεύεται η εταιρεία σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις παραδόσεις. Είπε επίσης ότι η καθυστερημένη απόφαση της ΕΕ να υπογράψει συμφωνίες για τα εμβόλια άφησε πολύ περιορισμένο χρόνο για να διευθετηθούν τα σκαμπανεβάσματα στην παραγωγή. Αντίθετα, όπως σημείωσε, το συμβόλαιο της εταιρείας με το Ηνωμένο Βασίλειο υπεγράφη τρεις μήνες νωρίτερα. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της εταιρείας για μείωση των προμηθειών προς την Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο.

Με πληροφορίες από ABC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/Καθημερινή

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ