Η Αρμενία δείχνει πως είναι έτοιμη για όλα, την ώρα που η ένταση με το Αζερμπαϊτζάν έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς το Μπακού έδωσε χάρη και προήγαγε έναν αζέρο αξιωματικό ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια επειδή είχε αποκεφαλίσει έναν αρμένιο στρατιωτικό.
«Δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά αν εξαναγκαστούμε, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον ιστότοπό του.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ χορήγησε χάρη στο Ραμίλ Σαφάροφ μόλις αυτός επέστρεψε στη χώρα την Παρασκευή, μετά την έκδοσή του από την Ουγγαρία όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το φόνο αυτό που είχε διαπράξει το 2004.
Ο Σαφάροφ επέστρεψε στο Αζερμπαϊτζάν με τιμές ήρωα, προήχθη σε ταγματάρχη, έλαβε ένα σπίτι και του κατεβλήθησαν οι μισθοί του για τα οκτώ χρόνια που πέρασε στην Ουγγαρία, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από το Μπακού στη Βουδαπέστη ότι ο καταδικασμένος αξιωματικός θα εξέτιε την ποινή του στο Αζερμπαϊτζάν.
Σημειώνεται ότι ο Σαφάροφ είχε αποκεφαλίσει τον Γκούργκεν Μαργκαριάν την ώρα που αυτός κοιμόταν. Βρίσκονταν στη Βουδαπέστη για μια πρακτική άσκηση που είχε οργανωθεί από το ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς προερχόμενους από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.
Μετά την έκδοσή του, η Αρμενία ανακοίνωσε πως διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουγγαρία, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως είναι «πολύ ανήσυχος» για την απόφαση του Μπακού να δώσει χάρη σ' αυτό τον στρατιωτικό.
Διεθνή /
Η Αρμενία ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον του Αζερμπαϊτζάν
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Γιος και εγγονός Διονύση Σαββόπουλου: «Ίσως αυτό που ήθελες να καταφέρεις ήταν η ένωση»
«Η Ελλάδα αγωνίζεται εδώ και δεκαετίες για την επιστροφή» - Ο Guardian για το δείπνο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Με ειλικρινή συγκίνηση και τραγούδια η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο
Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ολόκληρος ο επικήδειος στην κηδεία Σαββόπουλου
Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Ποιοι πολιτικοί δεν έδωσαν το «παρών»
σχόλια