Η απότομη απάντηση Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν βλέπει τον Τζέι Ντι Βανς ως διάδοχο

Η απότομη απάντηση του Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν βλέπει τον Τζέι Ντι Βανς ως διάδοχο Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς» για να υποστηρίξει τον αντιπρόεδρό του, Τζέι Ντι Βανς ως πιθανό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές αμερικανικές εκλογές του 2028.

Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στην εκπομπή Special Report του Fox News με τον Μπρετ Μπάιερ για να συζητήσει τις τρεις πρώτες εβδομάδες της δεύτερης θητείας του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Μπάιερ ρώτησε τον 78χρονο Τραμπ αν βλέπει τον Βανς ως διάδοχό του.

Ο Μπάιερ ρώτησε συγκεκριμένα αν ο Τραμπ θα μπορούσε να φανταστεί τον Βανς ως υποψήφιο για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το 2028.

«Όχι», απάντησε κατηγορηματικά ο Τραμπ, προτού συνεχίσει.

«Αλλά είναι πολύ ικανός. Θέλω να πω, δεν νομίζω ότι.., ξέρετε, νομίζω ότι έχουμε πολλούς πολύ ικανούς ανθρώπους. Μέχρι στιγμής, νομίζω ότι κάνει φανταστική δουλειά. Είναι πολύ νωρίς. Μόλις αρχίσαμε».

Ο 40χρονος Βανς, ο πρώτος Millenial στην ιστορία των ΗΠΑ που αναλαμβάνει την αντιπροεδρία, θεωρείται ως επικρατέστερος υποψήφιος για την επόμενη εσωκομματική προκριματική αναμέτρηση. Εδώ να σημειωθεί ότι από το 1947, το Σύνταγμα των ΗΠΑ ορίζει ότι ένας Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να υπηρετήσει μέχρι δύο θητείες. Αυτό σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για τα δικά το σχέδια το 2028, ο Βανς απάντησε «Θα δούμε τι θα συμβεί το 2028».

Ο Βανς είναι η πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων για το 2028

Πρόσφατη έρευνα σε ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος διαπίστωσε ότι αν οι προκριματικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο Βανς θα ήταν η πρώτη επιλογή για να πάρει το προεδρικό χρίσμα, με το 27% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα υποστήριζε τον πρώην γερουσιαστή του Οχάιο.

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου, ο 47χρονος Ντόναλντ Τραμπ ο νεώτερος, είναι επίσης μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για τους Ρεπουμπλικάνους. Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 21% των Ρεπουμπλικάνων επιθυμεί ο Ντον Τζούνιορ να είναι ο υποψήφιος για την προεδρία το 2028.

Ο Τραμπ Τζούνιορ αστειεύτηκε, σχολιάζοντας «μη με βάζετε σε μπελάδες» όταν ρωτήθηκε τον περασμένο μήνα σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν μεταξύ των πιθανών υποψηφίων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM