Η απότομη απάντηση Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν βλέπει τον Τζέι Ντι Βανς ως διάδοχο

Η απότομη απάντηση του Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν βλέπει τον Τζέι Ντι Βανς ως διάδοχο Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς» για να υποστηρίξει τον αντιπρόεδρό του, Τζέι Ντι Βανς ως πιθανό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές αμερικανικές εκλογές του 2028.

Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στην εκπομπή Special Report του Fox News με τον Μπρετ Μπάιερ για να συζητήσει τις τρεις πρώτες εβδομάδες της δεύτερης θητείας του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Μπάιερ ρώτησε τον 78χρονο Τραμπ αν βλέπει τον Βανς ως διάδοχό του.

Ο Μπάιερ ρώτησε συγκεκριμένα αν ο Τραμπ θα μπορούσε να φανταστεί τον Βανς ως υποψήφιο για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το 2028.

«Όχι», απάντησε κατηγορηματικά ο Τραμπ, προτού συνεχίσει.

«Αλλά είναι πολύ ικανός. Θέλω να πω, δεν νομίζω ότι.., ξέρετε, νομίζω ότι έχουμε πολλούς πολύ ικανούς ανθρώπους. Μέχρι στιγμής, νομίζω ότι κάνει φανταστική δουλειά. Είναι πολύ νωρίς. Μόλις αρχίσαμε».

Ο 40χρονος Βανς, ο πρώτος Millenial στην ιστορία των ΗΠΑ που αναλαμβάνει την αντιπροεδρία, θεωρείται ως επικρατέστερος υποψήφιος για την επόμενη εσωκομματική προκριματική αναμέτρηση. Εδώ να σημειωθεί ότι από το 1947, το Σύνταγμα των ΗΠΑ ορίζει ότι ένας Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να υπηρετήσει μέχρι δύο θητείες. Αυτό σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για τα δικά το σχέδια το 2028, ο Βανς απάντησε «Θα δούμε τι θα συμβεί το 2028».

Ο Βανς είναι η πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων για το 2028

Πρόσφατη έρευνα σε ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος διαπίστωσε ότι αν οι προκριματικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο Βανς θα ήταν η πρώτη επιλογή για να πάρει το προεδρικό χρίσμα, με το 27% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα υποστήριζε τον πρώην γερουσιαστή του Οχάιο.

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου, ο 47χρονος Ντόναλντ Τραμπ ο νεώτερος, είναι επίσης μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για τους Ρεπουμπλικάνους. Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 21% των Ρεπουμπλικάνων επιθυμεί ο Ντον Τζούνιορ να είναι ο υποψήφιος για την προεδρία το 2028.

Ο Τραμπ Τζούνιορ αστειεύτηκε, σχολιάζοντας «μη με βάζετε σε μπελάδες» όταν ρωτήθηκε τον περασμένο μήνα σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν μεταξύ των πιθανών υποψηφίων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM