Η Τζασίντα Άρντερν δεν κατάφερε να κρύψει τις σκέψεις της, όταν ρωτήθηκε για καταγγελία σύμφωνα με την οποία ασθενής έκανε σεξ με επισκέπτη σε νοσοκομείο του Όκλαντ. 

 

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας και ο γενικός διευθυντής Υγείας, δρ. Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, έκαναν την ημερήσια ενημέρωση για τον κορωνοϊό, όταν ρεπόρτερ ρώτησε αν το καταγγελλόμενο περιστατικό για ασθενή και επισκέπτη που έκαναν σεξ σε νοσοκομείο του Όκλαντ θεωρείται «δραστηριότητα υψηλού κινδύνου στην τρέχουσα κατάσταση». 

 

Την ώρα που άκουγε την ερώτηση η Τζασίντα Άρντερν έκανε τη μία γκριμάτσα μετά την άλλη, φάνηκε να εκπλήσσεται και στο τέλος χαμογέλασε. 

 

 

Πρώτος απάντησε ο δρ. Μπλούμφιλντ χαμογελώντας και εκείνος. «Πιστεύω ότι είναι μια υψηλού κινδύνου δραστηριότητα, δυνητικά, όμως δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για αυτό», είπε. 

 

Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας σχολίασε: «Θα έλεγα, γενικά, ασχέτως της κατάστασης με τον κορωνοϊό, κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να είναι μέρος των ωρών επισκεπτηρίου».

 

Η καταγγελία αυτή έρχεται την ώρα που η επιτροπή υγείας του Όκλαντ δέχεται επικρίσεις, επειδή επιτρέπει σε εκατοντάδες άτομα να επισκέπτονται ασθενείς καθημερινά, παρά το αυστηρό lockdown στην πόλη λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian