Η "Άνκελα-Aδόλφος" εκνευρίζει τους Γερμανούς

Τα μέτρα λιτότητας ύψους 54 δις ευρώ που υπερψηφίστηκαν στην Ιταλία, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για τη Γερμανία που φαντάζει ως ο ¨κακός” της κρίσης. Η δεξιά εφημερίδα “Libero” κυκλοφόρησε με το σκίτσο της Μέρκελ ως Χίτλερ στο πρωτοσέλιδο της, προκαλώντας την αντίδραση των γερμανικών ΜΜΕ. Η ιταλική εφημερίδα- με καθημερινή κυκλοφορία περίπου 180 χιλιάδες φύλλα- συνοδεύει τη φωτό με ένα άρθρο, η “ουσία” του οποίου είναι ότι η Γερμανία “πιέζει” την ευρωζώνη για να κατακτήσει την Ευρώπη. Η Bild γράφει ότι η Γερμανία χρησιμοποιείται ως “αποδιοπομπαίος τράγος” για την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ιταλίας και υποστηρίζει ότι τα ιταλικά αντανακλαστικά, κρύβουν “φθόνο” για τη Γερμανία και αντιδράσεις που θυμίζουν την Ελλάδα.

Η Bild με αφορμή αυτό το σκίτσο, θυμάται μια ανάλογη “επίθεση” το 2003 από τον τότε Γραμματέα Τουρισμού Στέφανο Στεφάνι που είχε κάνει λόγο για “θορυβώδεις Γερμανούς που ρεύονται και εφορμούν στις παραλίες μας”. “Για αυτό, γράφει η εφημερίδα, οι Ιταλοί καλούν τον Πούτιν να βγάλει την Ιταλία από το χάος που την οδήγησε ο Μπερλουσκόνι”.

 

Δεν είναι όμως μόνο η Άνκελα με το μουστάκι του Χίτλερ που εκνεύρισε τους Γερμανούς. Είναι και κάποια δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων που αφορούν στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Σίλβιο και ενός εκδότη στην οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο την αποκαλεί “αγ...τη  κωλ..ού”. Το δημοσίευμα αυτό έχει προκαλέσει πλήθος επικριτικών δημοσιευμάτων στη Γερμανία. Πρόκειται για την ίδια συνομιλία στην οποία ο Μπερλουσκόνι φέρεται να λέει “κυβερνώ μια σκατοχώρα”.