Η "Άνκελα-Aδόλφος" εκνευρίζει τους Γερμανούς

Η "Άνκελα-Aδόλφος" εκνευρίζει τους Γερμανούς Facebook Twitter
0

Η "Άνκελα-Aδόλφος" εκνευρίζει τους Γερμανούς Facebook Twitter

Τα μέτρα λιτότητας ύψους 54 δις ευρώ που υπερψηφίστηκαν στην Ιταλία, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για τη Γερμανία που φαντάζει ως ο ¨κακός” της κρίσης. Η δεξιά εφημερίδα “Libero” κυκλοφόρησε με το σκίτσο της Μέρκελ ως Χίτλερ στο πρωτοσέλιδο της, προκαλώντας την αντίδραση των γερμανικών ΜΜΕ. Η ιταλική εφημερίδα- με καθημερινή κυκλοφορία περίπου 180 χιλιάδες φύλλα- συνοδεύει τη φωτό με ένα άρθρο, η “ουσία” του οποίου είναι ότι η Γερμανία “πιέζει” την ευρωζώνη για να κατακτήσει την Ευρώπη. Η Bild γράφει ότι η Γερμανία χρησιμοποιείται ως “αποδιοπομπαίος τράγος” για την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ιταλίας και υποστηρίζει ότι τα ιταλικά αντανακλαστικά, κρύβουν “φθόνο” για τη Γερμανία και αντιδράσεις που θυμίζουν την Ελλάδα.

Η Bild με αφορμή αυτό το σκίτσο, θυμάται μια ανάλογη “επίθεση” το 2003 από τον τότε Γραμματέα Τουρισμού Στέφανο Στεφάνι που είχε κάνει λόγο για “θορυβώδεις Γερμανούς που ρεύονται και εφορμούν στις παραλίες μας”. “Για αυτό, γράφει η εφημερίδα, οι Ιταλοί καλούν τον Πούτιν να βγάλει την Ιταλία από το χάος που την οδήγησε ο Μπερλουσκόνι”.

 

Δεν είναι όμως μόνο η Άνκελα με το μουστάκι του Χίτλερ που εκνεύρισε τους Γερμανούς. Είναι και κάποια δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων που αφορούν στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Σίλβιο και ενός εκδότη στην οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο την αποκαλεί “αγ...τη  κωλ..ού”. Το δημοσίευμα αυτό έχει προκαλέσει πλήθος επικριτικών δημοσιευμάτων στη Γερμανία. Πρόκειται για την ίδια συνομιλία στην οποία ο Μπερλουσκόνι φέρεται να λέει “κυβερνώ μια σκατοχώρα”.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM