Το διάσημο στούντιο του Χόλιγουντ MGM, παραγωγό των ταινιών του Τζέιμς Μποντ, θα εξαγοράσει η  Amazon έναντι 8,45 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός κολοσσός διαδικτυακού εμπορίου.

 

Η Amazon με αυτό τον τρόπο θα έχει πρόσβαση σε έναν τεράστιο κατάλογο προκειμένου να συνεχίσει να υλοποιεί τις φιλοδοξίες του στον τομέα της μετάδοσης συνεχούς ροής (streaming).

 

Τα δύο μέρη «κατέληξαν σε μία συμφωνία οριστικής συγχώνευσης χάρη στην οποία η Amazon θα αποκτήσει την MGM έναντι τιμής αγοράς 8,45 δισ. δολαρίων», ανέφερε η Amazon.

 

Πρόκειται για τη δεύτερη πιο ακριβή εξαγορά στην ιστορία της Amazon μετά την εξαγορά των αμερικανικών σούπερ μάρκετ Whole Foods έναντι 13,7 δισ. δολαρίων το 2017.

 

«Η MGM έχει σχεδόν μισόν αιώνα κινηματογραφικής ιστορίας και συμπληρώνει την εργασία των Amazon Studios που επικεντρώνεται κυρίως στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων», πρόσθεσε.

 

«Η αληθινή οικονομική αξία της συμφωνίας αυτής είναι ο θησαυρός της πνευματικής ιδιοκτησίας του πλήρους καταλόγου που προβλέπουμε να επανεφεύρουμε και αναπτύξουμε με την ταλαντούχα ομάδα της MGM», σχολίασε ο Μάικ Χόπκινς, υψηλόβαθμος αντιπρόεδρος των Prime Video και Amazon Studios.

 

Ωστόσο, η Amazon δηλώνει ότι θα βοηθήσει «να διατηρηθεί η κληρονομιά και ο κατάλογος των ταινιών της MGM, και θα προσφέρει στους πελάτες καλύτερη πρόσβαση σε αυτά τα υπάρχοντα έργα».

 

Όπως πολλά αμερικανικά στούντιο, η MGM επλήγη από την πανδημία της Covid-19 και το παρατεταμένο κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών σε όλο τον κόσμο.

 

Η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ "No Time to Die", που αναμενόταν αρχικά να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2020, είδε την έξοδό της στους κινηματογράφους να μετατίθεται πολλές φορές -- αναμένεται τελικά να προβληθεί στις αίθουσες από τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Η συμφωνία ενισχύει την Amazon Prime Video, που είναι ανταγωνίστρια του Netflix και άλλων σε μια αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία, με περίπου 4.000 ταινίες, εκ των οποίων αυτές του Τζέιμς Μποντ, και 17.000 τηλεοπτικές εκπομπές.

 

Η Amazon μετρούσε από την πλευρά της στα μέσα Απριλίου περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας της Prime, που δίνει πρόσβαση σε γρήγορες και δωρεάν παραδόσεις στην πλατφόρμα της συνεχούς ροής.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ