Η Amazon αρνείται να σταματήσει την πώληση βιβλίων κατά των τρανς- Διαμαρτυρία εργαζομένων

Η Amazon αρνείται να σταματήσει την πώληση βιβλίων κατά των τρανς- Διαμαρτυρία εργαζομένων Facebook Twitter
0

Οι τρανς εργαζόμενοι στην Amazon και οι σύμμαχοί τους προχώρησαν σε διαμαρτυρία, κατά τη διάρκεια γιορτής για τον μήνα Υπερηφάνειας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πώληση βιβλίων κατά της τρανς κοινότητας.

Σε ένα event της Amazon στο Σιάτλ την 1η Ιουνίου, περίπου 30 άτομα ξάπλωσαν στο έδαφος τυλιγμένοι με σημαίες της τρανς κοινότητας. Οι διοργανωτές έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα με μία ομιλία σχετικά με την τρανσφοβία μέσα στην εταιρεία.

Το event διοργάνωσε η ομάδα εργαζομένων «No Hate at Amazon». Ακολούθησε μία επιστολή, υπογεγραμμένη από 600 άτομα, που ζητούσε από την Amazon να σταματήσει την πώληση τίτλων βιβλίων όπως το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο «Ireversible Damage» (Μη Αναστρέψιμη Ζημιά), που παρομοιάζει τα τρανς άτομα με ψυχικά ασθενείς αλλά και το ανησυχητικό παιδικό βιβλίο κατά των τρανς «Johnny the Walrus»

Και τα δύο βιβλία παραμένουν διαθέσιμα στην Amazon, γεγονός, που πυροδότησε τις διαμαρτυρίες στα κεντρικά της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Insider, η διαμαρτυρία είχε σκοπό να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι τα νεαρά τρανς άτομα στα οποία απαγορεύεται η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο οδηγεί σε δυσανάλογα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. 

Η ομάδα «No Hate at Amazon» είπε ότι οργάνωσε τη διαμαρτυρία για να καταστήσει την Amazon υπεύθυνη για «την έλλειψη δράσης για το μίσος και τις διακρίσεις».

Ενώ οι διαδηλωτές ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος, εκπρόσωποι της ομάδας έδωσαν ομιλία, καταδικάζοντας την εταιρεία για «διάδοση μιας κουλτούρας μίσους μέσω της πώλησης τρανσφοβικών βιβλίων».

«Είμαστε εδώ επειδή η ανώτατη διοίκηση της Amazon δεν ενδυναμώνει την πολιτική περιεχομένου της για τα τρανσφοβικά βιβλία» ανέφερε εκπρόσωπος της ομάδας.

«Αυτό σημαίνει διακρίσεις απέναντι στους transgender υπάλληλους και τους transgender πελάτες μας» πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές επίσης επέκριναν το event χαρακτηρίζοντάς το «PR stunt».

«Πρόκειται για μία κραυγαλέα επίδειξη του ουράνιου τόξου, που δεν μπορούμε να δεχθούμε όταν η Amazon έχει αγνοήσει τις ανησυχίες των τρανς εργαζομένων και των συμμάχων μας για τα κέρδη από τρανσφοβικό περιεχόμενο μίσους». 

Η Amazon δεν έχει απαντήσει δημόσια στα αιτήματα των διαδηλωτών για διακοπή της πώλησης βιβλίων κατά της τρανς κοινότητας.

Η πολιτική της εταιρείας, ωστόσο, απαγορεύει την πώληση βιβλίων «που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ως ψυχική ασθένεια».

Με πληροφορίες του PinkNews/Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ