Η Amazon αρνείται να σταματήσει την πώληση βιβλίων κατά των τρανς- Διαμαρτυρία εργαζομένων

Η Amazon αρνείται να σταματήσει την πώληση βιβλίων κατά των τρανς- Διαμαρτυρία εργαζομένων Facebook Twitter
0

Οι τρανς εργαζόμενοι στην Amazon και οι σύμμαχοί τους προχώρησαν σε διαμαρτυρία, κατά τη διάρκεια γιορτής για τον μήνα Υπερηφάνειας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πώληση βιβλίων κατά της τρανς κοινότητας.

Σε ένα event της Amazon στο Σιάτλ την 1η Ιουνίου, περίπου 30 άτομα ξάπλωσαν στο έδαφος τυλιγμένοι με σημαίες της τρανς κοινότητας. Οι διοργανωτές έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα με μία ομιλία σχετικά με την τρανσφοβία μέσα στην εταιρεία.

Το event διοργάνωσε η ομάδα εργαζομένων «No Hate at Amazon». Ακολούθησε μία επιστολή, υπογεγραμμένη από 600 άτομα, που ζητούσε από την Amazon να σταματήσει την πώληση τίτλων βιβλίων όπως το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο «Ireversible Damage» (Μη Αναστρέψιμη Ζημιά), που παρομοιάζει τα τρανς άτομα με ψυχικά ασθενείς αλλά και το ανησυχητικό παιδικό βιβλίο κατά των τρανς «Johnny the Walrus»

Και τα δύο βιβλία παραμένουν διαθέσιμα στην Amazon, γεγονός, που πυροδότησε τις διαμαρτυρίες στα κεντρικά της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Insider, η διαμαρτυρία είχε σκοπό να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι τα νεαρά τρανς άτομα στα οποία απαγορεύεται η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο οδηγεί σε δυσανάλογα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. 

Η ομάδα «No Hate at Amazon» είπε ότι οργάνωσε τη διαμαρτυρία για να καταστήσει την Amazon υπεύθυνη για «την έλλειψη δράσης για το μίσος και τις διακρίσεις».

Ενώ οι διαδηλωτές ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος, εκπρόσωποι της ομάδας έδωσαν ομιλία, καταδικάζοντας την εταιρεία για «διάδοση μιας κουλτούρας μίσους μέσω της πώλησης τρανσφοβικών βιβλίων».

«Είμαστε εδώ επειδή η ανώτατη διοίκηση της Amazon δεν ενδυναμώνει την πολιτική περιεχομένου της για τα τρανσφοβικά βιβλία» ανέφερε εκπρόσωπος της ομάδας.

«Αυτό σημαίνει διακρίσεις απέναντι στους transgender υπάλληλους και τους transgender πελάτες μας» πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές επίσης επέκριναν το event χαρακτηρίζοντάς το «PR stunt».

«Πρόκειται για μία κραυγαλέα επίδειξη του ουράνιου τόξου, που δεν μπορούμε να δεχθούμε όταν η Amazon έχει αγνοήσει τις ανησυχίες των τρανς εργαζομένων και των συμμάχων μας για τα κέρδη από τρανσφοβικό περιεχόμενο μίσους». 

Η Amazon δεν έχει απαντήσει δημόσια στα αιτήματα των διαδηλωτών για διακοπή της πώλησης βιβλίων κατά της τρανς κοινότητας.

Η πολιτική της εταιρείας, ωστόσο, απαγορεύει την πώληση βιβλίων «που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ως ψυχική ασθένεια».

Με πληροφορίες του PinkNews/Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM