Η Αλ Κάιντα επικήρυξε τον Τραμπ: Καταζητείται νεκρός ή ζωντανός διαμηνύει

Η Αλ Κάιντα επικήρυξε τον Τραμπ: Καταζητείται νεκρός ή ζωντανός διαμηνύει Facebook Twitter
0

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ η αποκάλυψη της σοκαριστικής αφίσας της Αλ Κάιντα, στην οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζεται ως καταζητούμενος από την τρομοκρατική οργάνωση.

Η Αλ Κάιντα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ ως μέσο «όπλο» για την προπαγάνδα της και επικήρυξε τον Αμερικανό Πρόεδρο δημοσιεύοντας μια αφίσα όπου αναγράφεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ καταζητείται. H ανάρτηση αυτή στο διαδίκτυο είναι προϊόν προπαγανδιστικού τζιχαντιστικού ιστότοπου, της εταιρείας Al-Hijrah.

Η αφίσα, που αναδημοσιεύτηκε από το Newsweek, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καταζητείται. Νεκρός ή ζωντανός για εγκλήματα κατά του Ισλάμ». Εξάλλου, η Αλ Κάιντα κατηγορεί τον Τραμπ για «προδοσία, δολοφονία, αδικία, απαγωγή, σφαγή, εξτρεμιστιμό και μίσος».

 

Η Αλ Κάιντα επικήρυξε τον Τραμπ: Καταζητείται νεκρός ή ζωντανός διαμηνύει Facebook Twitter

Όπως αναφέρει το Newsweek, η αφίσα αυτή δημοσιεύτηκε μια εβδομάδα μετά την προειδοποίηση του τζιχαντιστικού καναλιού ότι θα είχε «ένα μήνυμα προς τον Τραμπ  και τον λαό της Αμερικής».

Η εν λόγω κίνηση είναι επίσης ένα μήνυμα ενάντια στην απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

«Μιλούν για νίκη στο Αφγανιστάν. Και εσείς οι Αμερικανοί, τι νομίζετε; Δεν γνωρίζετε την ιστορία;» αναφέρει το κανάλι των τζιχαντιστών, υπονοώντας την αποτυχία των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα να νικήσουν τους Ταλιμπάν.

«Είναι σαφές ότι ο Τραμπ διεξάγει αυτόν τον πόλεμο μόνο και μόνο από το μίσος του για τους μουσουλμάνους», λέει. «Δεν θα νικήσετε ποτέ». Η δήλωση επαναλαμβάνει τη φράση των Ταλιμπάν ότι το Αφγανιστάν θα γίνει «νεκροταφείο» για τα αμερικανικά στρατεύματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ