Η Αίγυπτος καταδίκασε σε θάνατο 75 άτομα για την υπόθεση της αιματηρής διαδήλωσης του 2013

Η Αίγυπτος καταδίκασε σε θάνατο 75 άτομα για την υπόθεση της αιματηρής διαδήλωσης του 2013 Facebook Twitter
Oι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Εσάμ αλ Εριάν και Μοχάμεντ Μπελτάζι. EPA (φωτογραφία αρχείου)
0

Σε θάνατο καταδίκασε σήμερα η Αίγυπτος 75 ανθρώπους, για την εκδήλωση διαμαρτυρίας του 2013 που κατέληξε στον θάνατο εκατοντάδων διαδηλωτών από την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Μεταξύ των καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών βρίσκονται και σημαντικά στελέχη του ισλαμιστικού κινήματος. 

Συγκεκριμένα, σε θάνατο καταδικάστηκαν οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Εσάμ αλ Εριάν και Μοχάμεντ Μπελτάζι, όπως και ο σημαντικός ιεροκήρυκας Σαφουάτ Χιγκάζι.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ποινές ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκαν σε πολλούς άλλους κατηγορούμενους στην ίδια δίκη, μεταξύ αυτών και ο πνευματικός ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπάντι.

Οι καταδικασθέντες εγκαλούνταν για αδικήματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, παρακίνηση σε βία, φόνους και οργάνωση παράνομων διαδηλώσεων.

Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τη μαζική αυτή δίκη, στην οποία οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 700. 

Η δίκη έγινε γνωστή και ως «υπόθεση Ραμπάα», από την πλατεία Ραμπάα Ανταουίγια, όπου πραγματοποιήθηκε η καταπνιγείσα στο αίμα διαμαρτυρία, λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον νυν πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM