No.1

Hurriyet: Οι 8 στρατιωτικοί από την Τουρκία ζήτησαν άσυλο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης

Hurriyet: Οι 8 στρατιωτικοί από την Τουρκία ζήτησαν άσυλο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ
0

Δημοσίευμα της εφημερίδα Hurriyet θέλει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί η έκδοσή τους στην Τουρκία να έχουν ζητήσει άσυλο και σε άλλες τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, τρεις από τους οχτώ έχουν ήδη ζητήσει προφορικά άσυλο σε Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν τη γραπτή τους αίτηση.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει ζητήσει στην Ελλάδα την άμεση έκδοσή τους, καθώς συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων τους για άσυλο αναμένεται να ολοκληρωθεί από την Επιτροπή Ασύλου στα μέσα Σεπτεμβρίου, και έχουν το δικαίωμα έφεσης αν το αίτημά τους δεν γίνει δεκτό.

Ο ΣΚΑΙ αναφέρει πως οι αιτήσεις ασύλου στις τρεις άλλες χώρες έγιναν βάσει του άρθρου 12 της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙΙ, που δίνει τη δυνατότητα σε ένα πρόσωπο να ζητήσει άσυλο σε χώρα που προηγουμένως έχει διαμείνει, σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά (μία εκ των δικηγόρων των στρατιωτικών).

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM