Χρυσταλένη Τρύφωνος : H πρώτη των πρώτων στην Κύπρο

Χρυσταλένη Τρύφωνος : H πρώτη των πρώτων στην Κύπρο Facebook Twitter
0

Η Χρυσταλένη Τρύφωνος από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου συγκέντρωσε βαθμό 20 και ήρθε πρώτη στις Παγκύπριες εξετάσεις για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μεγαλονήσου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας. Μεταξύ των 10 πρώτων οι επτά ήταν μαθήτριες.


Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κύπριος υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής. Ο υπουργός είπε ότι 2.224 υποψήφιοι από τους συνολικά 5.592, που διεκδικούσαν θέση, εξασφάλισαν βάση των προτιμήσεων τους θέση στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου εισάγονται 1.450 άτομα, 582 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), 96 υποψήφιοι στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ) και 96 στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.


Εκτός από την Χρυσταλένη Τρύφωνος στη δεκάδα των πρωτευσάντων είναι οι:
-Κώστα Κυριάκος, Παγκύπριο Γυμνάσιο (19,96)
-Χαραλάμπους Ζήνα, Λύκειο Αρχαγγέλου (19,83)
-Πέτρου Μαρία, Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου (19,74)
-Τσιοπάνη Νικολέττα, Παγκύπριο Γυμνάσιο (19,73)
-Φιλίππου 'Αννα Λύκειο Έμπας (19,73)
-Πολυδώρου Νιόβη, Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου (19,71)
-Χατζηλεωνίδα Ανδρέας, Λύκειο Λινόπετρας (19,67)
-Στυλιανού Μάριος, Λύκειο Έμπας (19,66)
-Βασιλείου Αθηνά, Λύκειο Λινόπετρας (19,65)
Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών ο μέσος όρος είναι στο 8.98. Ενώ ο ψηλότερος μέσος όρος καταγράφεται στο μάθημα των Τούρκικων με 18.1.
Το δεύτερο πιο ψηλό μέσο όρο καταγράφει το μάθημα των Γερμανικών με 17.77, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το μάθημα των Ισπανικών με 17.55.

«Διάβαζα από τις αρχές της σχολικής χρονιάς συστηματικά και με πρόγραμμα μέχρι τις τελικές εξετάσεις. Δεν ήταν οι ατέλειωτες ώρες αλλά το πρόγραμμα που ακολουθούσα στο διάβασμα. Χρειάστηκε να θυσιάσω κάποια πράγματα για να διαβάσω συστηματικά τα μαθήματά μου τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο». Οι δηλώσεις αυτές της Χρυσταλένης Τρύφωνος, πρώτης ανά το παγκύπριο μαθήτριας από την Πάφο έγιναν στο Paideia-Νews, με την ίδια να εκδηλώνει τη χαρά της που οι προσπάθειές της έφεραν τελικά τη μεγάλη πρωτιά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ