Χρυσές δουλειές για τα pet shops ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Χρυσές δουλειές για τα pet shops ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς Facebook Twitter
Εκατομμύρια Κινέζοι ψάχνουν που θα αφήσουν τα κατοικίδιά τους, για να ταξιδέψουν ενόψει των εορτασμών
1

Ολοένα και καλύτερα πάνε οι δουλειές για τα pet shops στις κινεζικές πόλεις, αυτή την περίοδο, ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Ο λόγος είναι οι εκατομμύρια Κινέζοι ιδιοκτήτες ζώων, που θέλουν να επισκεφτούν τις οικογένειές τους, χωρίς τα κατοικίδιά τους, για τους εορτασμούς.

Έτσι, πάρα πολλοί είναι εκείνοι που θα αναγκαστούν να αφήσουν τους τετράποδους φίλους τους σε κάποια πανσιόν ζώων, για ολιγοήμερη φιλοξενία.

Κάθε χρόνο, κατά την περίοδο εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς καταγράφεται η μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπων στον κόσμο, γνωστή και ως Τσουνγιούν.

Φέτος, αναμένονται συνολικά 2,98 δισεκατομμύρια μετακινήσεις, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Στην περιοχή Τονγκτζόου του Πεκίνου, η ιδιοκτήτρια ενός pet shop ζήτησε από τους πελάτες της να κάνουν κράτηση το συντομότερο δυνατόν.

«Επειδή φροντίζουμε ένα μεγάλο αριθμό ζώων κατά το Κινεζικό Νέο Έτος, συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος στην πλατφόρμα WeChat.

Ανάλογη είναι η εικόνα στην Ταϊγουάν, πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας Σανσί. Σε pet shop της πόλης, έχει γίνει ήδη κράτηση για τα μισά από τα 20 και πλέον ειδικά κλουβιά που διαθέτει το κατάστημα.

«Η ζήτηση για φιλοξενία κατοικίδιων είναι τεράστια κατά το Εαρινό Φεστιβάλ», δήλωσε η ιδιοκτήτρια. «Πολλά καταστήματα είναι κλειστά γιατί οι ιδιοκτήτες τους πηγαίνουν στις οικογένειές τους, άρα είναι δύσκολο να βρεθεί μέρος για αυτά».

Η απόκτηση κατοικίδιου ζώου γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη μεταξύ των Κινέζων.

Στη χώρα, υπάρχουν 27,4 εκατομμύρια «υιοθετημένοι» σκύλοι, με την Κίνα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Η τάση αυτή έχει δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Η φροντίδα των κατοικίδιων στην Κίνα έχει πλέον δημιουργήσει μια ολόκληρη αγορά, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 97,8 δισεκατομμύρια γιουάν (15 δισεκ. δολάρια) ετησίως.

Οι ειδικές τροφές, οι καθημερινές προμήθειες και οι υπηρεσίες φροντίδας αποτελούν τους τρεις σημαντικότερους τομείς, σύμφωνα με έρευνα του 2016 από την κινεζική διαδικτυακή κοινότητα για κατοικίδια goumin.com.

Στην Κίνα υπάρχουν σήμερα πάνω από 30.000 καταστήματα με κατοικίδια ζώα, σχεδόν τριπλάσια δηλαδή από αυτά στις ΗΠΑ, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Προϊόντων για Κατοικίδια.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια