Χρυσές δουλειές για τα pet shops ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Χρυσές δουλειές για τα pet shops ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς Facebook Twitter
Εκατομμύρια Κινέζοι ψάχνουν που θα αφήσουν τα κατοικίδιά τους, για να ταξιδέψουν ενόψει των εορτασμών
1

Ολοένα και καλύτερα πάνε οι δουλειές για τα pet shops στις κινεζικές πόλεις, αυτή την περίοδο, ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Ο λόγος είναι οι εκατομμύρια Κινέζοι ιδιοκτήτες ζώων, που θέλουν να επισκεφτούν τις οικογένειές τους, χωρίς τα κατοικίδιά τους, για τους εορτασμούς.

Έτσι, πάρα πολλοί είναι εκείνοι που θα αναγκαστούν να αφήσουν τους τετράποδους φίλους τους σε κάποια πανσιόν ζώων, για ολιγοήμερη φιλοξενία.

Κάθε χρόνο, κατά την περίοδο εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς καταγράφεται η μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπων στον κόσμο, γνωστή και ως Τσουνγιούν.

Φέτος, αναμένονται συνολικά 2,98 δισεκατομμύρια μετακινήσεις, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Στην περιοχή Τονγκτζόου του Πεκίνου, η ιδιοκτήτρια ενός pet shop ζήτησε από τους πελάτες της να κάνουν κράτηση το συντομότερο δυνατόν.

«Επειδή φροντίζουμε ένα μεγάλο αριθμό ζώων κατά το Κινεζικό Νέο Έτος, συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος στην πλατφόρμα WeChat.

Ανάλογη είναι η εικόνα στην Ταϊγουάν, πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας Σανσί. Σε pet shop της πόλης, έχει γίνει ήδη κράτηση για τα μισά από τα 20 και πλέον ειδικά κλουβιά που διαθέτει το κατάστημα.

«Η ζήτηση για φιλοξενία κατοικίδιων είναι τεράστια κατά το Εαρινό Φεστιβάλ», δήλωσε η ιδιοκτήτρια. «Πολλά καταστήματα είναι κλειστά γιατί οι ιδιοκτήτες τους πηγαίνουν στις οικογένειές τους, άρα είναι δύσκολο να βρεθεί μέρος για αυτά».

Η απόκτηση κατοικίδιου ζώου γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη μεταξύ των Κινέζων.

Στη χώρα, υπάρχουν 27,4 εκατομμύρια «υιοθετημένοι» σκύλοι, με την Κίνα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Η τάση αυτή έχει δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Η φροντίδα των κατοικίδιων στην Κίνα έχει πλέον δημιουργήσει μια ολόκληρη αγορά, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 97,8 δισεκατομμύρια γιουάν (15 δισεκ. δολάρια) ετησίως.

Οι ειδικές τροφές, οι καθημερινές προμήθειες και οι υπηρεσίες φροντίδας αποτελούν τους τρεις σημαντικότερους τομείς, σύμφωνα με έρευνα του 2016 από την κινεζική διαδικτυακή κοινότητα για κατοικίδια goumin.com.

Στην Κίνα υπάρχουν σήμερα πάνω από 30.000 καταστήματα με κατοικίδια ζώα, σχεδόν τριπλάσια δηλαδή από αυτά στις ΗΠΑ, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Προϊόντων για Κατοικίδια.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια