Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 5 λάθη που μπορείτε να αποφύγετε όταν στολίζετε το σπίτι

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση Facebook Twitter
Pixabay @Hunt_on_Photos_Studio
0

Ο χρόνος για τα Χριστούγεννα μετρά αντίστροφα και ήδη αρκετοί από τις αρχές Νοεμβρίου άρχισαν να στολίζουν τα σπίτια τους.

Η αλήθεια είναι ότι το εορταστικό κλίμα ήρθε πιο νωρίς φέτος, καθώς αρκετοί αποφάσισαν γεμίσουν τους χώρους με νότες χαρές και αισιοδοξίας, σε μια προσπάθεια να ξορκίσουν την σκοτεινή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Ετσι, λοιπόν, τα σπίτια φορτώνονται με λαμπάκια και στολίδια, με τη διάθεση να ανεβαίνει καθώς η πιο όμορφη εποχή του χρόνου πλησιάζει. Η προετοιμασία του σπιτιού για τα Χριστούγεννα είναι διασκεδαστική με άλλους να επιλέγουν μια πιο μίνιμαλ και άλλους μια πιο μαξιμαλιστική προσέγγιση.

Όπως και να έχει, όποια διακόσμηση και να προτιμάτε, σας έχουμε μερικά λάθη που καλό θα ήταν να αποφύγετε καθώς στολίζετε το σπίτι σας.

Ξεκινάτε χωρίς πλάνο

Το να ξεκινήσετε τη διακόσμηση χωρίς σχέδιο είναι ένα κοινό λάθος που κάνουν αρκετή στη διακόσμηση, με αποτέλεσμα να ξεφεύγουν. Οργανωθείτε! Δείτε τι στολίδια έχετε, τι σας λείπει και τι πρέπει να αγοράσετε. Αποφασίστε σε τι ύφος θα κινηθείτε.

Δεν διαλέγετε θέμα

Και τώρα που μιλάμε για θέμα, ένα συνηθισμένο λάθος είναι ότι αρκετοί αρχίζουν να διακοσμούν το σπίτι χωρίς να έχουν επιλέξει το στιλ που θα ακολουθήσουν. Είτε προτιμάτε παραδοσιακό στιλ είτε μινιμαλιστικά μοντέρνα διακοσμητικά, επιλέξτε μόνο ένα θέμα για το σπίτι σας.

Το παρακάνετε

Σε όλους αρέσει ένα γεμάτο στολίδια σπίτι για τα Χριστούγεννα, ωστόσο, προσπαθήστε να μην το παρακάνετε. Δεν χρειάζεται να στολίσετε κάθε σπιθαμή του σπιτιού σας. 

Βάλτε την προσωπική σας πινελιά 

Δώστε στο σπίτι σας μια νότα εορταστικής αίσθησης προσθέτοντας τα αγαπημένα σας διακοσμητικά, αυτά που σας αγγίζουν λίγο παραπάνω. Παραδείγματος χάρη μερικές κάλτσες με τα ονόματά σας αποτελούν μια υπέροχη ιδέα!

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ