«Κάποιοι με θεωρούν τσιγκούνα»: Γιαγιά χρέωσε την οικογένειά της για το τραπέζι 180 λίρες

«Κάποιοι με θεωρούν τσιγκούνα»: Γιαγιά χρέωσε την οικογένειά της για το τραπέζι 180 λίρες - Facebook Twitter
0

Έναν τρόπο να μειώσει το οικονομικό βάρος των Χριστουγέννων βρήκε μια γιαγιά στη Βρετανία: Χρέωσε την οικογένειά της για το γιορτινό δείπνο. 

Η Καρολάιν Ντέντριτζ επινόησε ένα αναλογικό σύστημα «φόρου» που της απέδωσε περί τις 180 λίρες για τη γαλοπούλα και τα συμπαρομαρτούντα του γιορτινού τραπεζιού όπου ήταν καλεσμένα τα πέντε παιδιά της και οι οικογένειές τους. 

«Υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που με θεωρούν λιγάκι Σκρουτζ, αλλά οι φίλοι μου τη βρήκαν πολύ καλή ιδέα» ανέφερε η 63χρονη στο ραδιόφωνο του BBC. 

Όπως λέει, η ιδέα προέκυψε μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2015, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά το ήμισυ του εισοδήματος του νοικοκυριού της. Αρχικά, ζήτησε από τους συγγενείς να βάζουν τακτικά σε ένα κουμπαρά μικροποσά, αλλά η διαχείριση αποδείχτηκε δύσκολη. 

«Είπα στα παιδιά μου, 'το τραπέζι κοστίζει πολλά, θα βάλω ένα βάζο να αρχίσετε από το Σεπτέμβρη να βάζετε δύο λίρες'. Ακούγεται καλό, έτσι; Όμως φυσικά εξελίχθηκε κάπως χαοτικό, με εμένα να προσπαθώ να τους παρακολουθώ και κάποιους να έχουν μείνει πίσω» θυμάται η ίδια. 

Κάπως έτσι, μετά το ναυάγιο του πρώτου σχεδίου, η βοηθός δασκάλου από το Φέργουοτερ του Κάρντιφ αποφάσισε να πάρει δραστικότερα μέτρα. Χρέωσε τους δύο της γιους από 15 λίρες και τις τρεις κόρες της από 10. Τα τέσσερα εγγόνια πέντε ετών και άνω θα έπρεπε να καταβάλλουν, μέσω γονέων, από 5 λίρες έκαστο και τα δύο τρίχρονα εγγόνια από 2,5 λίρες. Όλα αυτά με μια εφάπαξ μεταφορά στον τραπεζικό της λογαριασμό. 

Όπως εξήγησε, χρέωσε τους γιους της περισσότερα καθώς δουλεύουν πλήρες ωράριο, ενώ οι κόρες part-time και έχουν και τη φροντίδα του σπιτιού. Και απείλησε: «Αν δεν έχετε πληρώσει έως την 1η Δεκέμβρη, δεν έρχεστε. Προφανώς υπήρξαν γκρίνιες, όμως στην τελική δεν είναι πρόβλημά μου, έτσι δεν είναι;» 

Μάλιστα, διευκρίνισε πως τα μισά από τα χρήματα, δόθηκαν για κρέας που «δεν τρώω καν». 

Η ίδια κατέληξε: «Γιατί πρέπει ο οικοδεσπότης να υφίσταται ολόκληρο το οικονομικό βάρος; Ελπίζω πως οι άνθρωποι δεν θα το θεωρήσουν τρομερό, αντιθέτως θα σκεφτούν 'μμμ να μια καλή ιδέα'. Είναι τουλάχιστον δίκαιο. Δεν προσπαθώ να βγάλω κέρδος, το κάνω μόνο για να έχω μια μικρή βοήθεια στο μοίρασμα του κόστους». 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

Διεθνή / Κριστιάν Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου δολοφονήθηκαν στη Νέα Καληδονία»

«Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και παρέμεινα σιωπηλός, επειδή βρίσκομαι σε πένθος μιας και δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι»
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM