Χουριέτ: Η Τουρκία αναστέλλει τα χτυπήματα στον ISIS για να αποφύγει νέο περιστατικό με τη Ρωσία

Χουριέτ: Η Τουρκία αναστέλλει τα χτυπήματα στον ISIS για να αποφύγει νέο περιστατικό με τη Ρωσία Facebook Twitter
0

Η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει "προσωρινά" τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιεί κατά της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος (ΙΚ) στη Συρία στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε νέο περιστατικό με τη Ρωσία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Hürriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, η απόφαση της Τουρκίας να διακόψει τις πτήσεις της πάνω από τη Συρία λήφθηκε σε συντονισμό με τη Ρωσία, η οποία δεσμεύτηκε επίσης να αναστείλει τις επιχειρήσεις της κατά μήκος της τουρκικής μεθορίου.

"Τα δύο μέρη συμφώνησαν να ενεργήσουν με προσοχή μέχρις ότου αποκατασταθούν οι συνήθεις επαφές τους και μειωθούν οι εντάσεις", γράφει η Hürriyet.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο σε σχέση με τις πληροφορίες αυτές, η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβη σε κανένα σχόλιο.

Οι σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας διέρχονται σοβαρή κρίση μετά την κατάρριψη από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία την Τρίτη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως το αεροσκάφος πετούσε στον εναέριο χώρο τους και πως το προειδοποίησαν πολλές φορές να κάνει μεταβολή προτού ανοίξουν πυρ. Οι Ρώσοι λένε, αντίθετα, πως το Su-24 παρέμεινε συνεχώς στον συριακό εναέριο χώρο και πως η τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί του πριν το καταρρίψει.

Η Μόσχα ανακοίνωσε χθες ότι ετοιμάζει μέτρα οικονομικών αντιποίνων εναντίον της Άγκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM