Χουάν Κάρλος: Στο Αμπού Ντάμπι ο αυτοεξόριστος τέως βασιλιάς της Ισπανίας

Χουάν Κάρλος: Στο Αμπού Ντάμπι ο αυτοεξόριστος τέως βασιλιάς της Ισπανίας Facebook Twitter
Χουάν Κάρλος: Στο Αμπού Ντάμπι με ιδιωτικό αεροπλάνο ο αυοτεξόριστος πρώην βασιλιάς της Ισπανίας (Reuters)
0

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί καθώς εκκρεμεί σε βάρος του εισαγγελική έρευνα για διαφθορά και δωροληψία, φέρεται να μετέβη με ιδιωτικό τζετ στο Αμπού Ντάμπι.

Όπως υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα ABC, από την Δευτέρα που ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την Ισπανία δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται.

Η ΑΒC έγραψε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι και έκανε μια στάση στην πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας Βίγκο για να παραλάβει τον Χουάν Κάρλος, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και ένα άλλο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χουάν Κάρλος διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο του Αμπού Ντάμπι Emirates Palace Hotel.

Η ABC έγραψε ότι ο Χουάν Κάρλος και η συνοδεία του έφθασαν στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι "Αλ Μπατίν" και μεταφέρθηκαν από εκεί με ελικόπτερο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση.

Ο δικηγόρος του τέως βασιλιά δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει, ενώ ούτε αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν διαθέσιμοι.

Τόσο ο δικηγόρος του, όσο τα ισπανικά ανάκτορα και η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχουν όλοι αρνηθεί να αποκαλύψουν που βρίσκεται.

Ωστόσο, πριν από δύο ημέρες άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Χουάν Κάρλος, βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, έφτασε εκεί μέσω Πορτογαλίας, έπειτα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον φίλο του Pepe Fanjul, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Casa de Campo, το οποίο βρίσκεται στην πόλη La Romana της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, το ισπανικό El Confidencial δημοσιεύει άρθρο που αναφέρει ότι ο τέως βασιλιάς παραμένει στην Πορτογαλία, φιλοξενούμενος σε οικογένεια αριστοκρατών, στην πόλη Αζεϊτάο, 40 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.

Από το παλάτι δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από τις δύο πληροφορίες.

Το μόνο σίγουρο μέχρι τώρα είναι η απόφαση της επίτιμης βασίλισσας της Ισπανίας και συζύγου του Χουάν Κάρλος, Σοφίας να μην τον ακολουθήσει στην αυτοεξορία του.

Με πληροφορίες του El Confidencial/ABCSpain/majorcadailybulletin/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM