Χορογράφος πασάλειψε κριτικό με περιττώματα σκύλου επειδή του έγραψε αρνητική κριτική

Χορογράφος πασάλειψε κριτικό με περιττώματα σκύλου επειδή του έγραψε αρνητική κριτική Facebook Twitter
Φωτ.: Ο χορογράφος Marco Goecke/scapinoballet.nl
0

Με περιττώματα σκύλου πασάλειψε το πρόσωπο μιας κριτικού χορού ο επικεφαλής χορογράφος της Κρατικής Όπερας στο Ανόβερο.

Ο λόγος ήταν μια αρνητική κριτική που έγραψε στην γερμανική εφημερίδα FAZ για την τελευταία παράσταση του χορογράφου, Marco Goecke. 

Την ίδια ημέρα που δημοσιεύθηκε η επίμαχη κριτική, οι δυο τους βρέθηκαν στην πρεμιέρα του μπαλέτου «Πίστη - Αγάπη – Ελπίδα» στην Κρατική Όπερα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο Marco Goecke, ένας από τους χορογράφους της παραγωγής, βρήκε την κριτικό στο γεμάτο από κόσμο φουαγιέ του θεάτρου και άλειψε το πρόσωπό της με περιττώματα σκύλου.

Όπως αναφέρουν οι γερμανικές εφημερίδες, αρχικά ο Marco Goecke απείλησε να αποκλείσει την κριτικό χορού από το θέατρο και στην συνέχεια έβγαλε από μια τσάντα περιττώματα σκύλου και πασάλειψε το πρόσωπό της. 

Η κριτικός έγραψε ότι η παρακολούθηση της παράστασης, η οποία έκανε πρεμιέρα πρόσφατα στο Nederlands Dans Theatre της Χάγης, ήταν σαν να «τρελαίνεσαι από την μια και να πεθαίνεις από την πλήξη από την άλλη».

Συγγνώμη από την Κρατική Όπερα

Η Κρατική Όπερα ζήτησε συγγνώμη για το επεισόδιο σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ελέγχει ποια μέτρα θα λάβει κατά του χορογράφου σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία. Δεν έδωσε λεπτομέρειες ωστόσο, για το τι συνέβη.

«Επικοινωνήσαμε με τη δημοσιογράφο αμέσως μετά το περιστατικό και της ζητήσαμε συγγνώμη προσωπικά αλλά και δημόσια», είπε σε δήλωσή της η Λόρα Μπέρμαν, η καλλιτεχνική διευθύντρια της όπερας. «Λυπούμαστε πολύ καθώς το κοινό μας αναστατώθηκε από αυτό το περιστατικό», συμπλήρωσε.

Η FAZ είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα από την αστυνομία για το περιστατικό, υποδηλώνοντας επίσης ότι η δημόσια προσβολή της κριτικού είναι ένα ανησυχητικό νέο για τον κόσμο της τέχνης.

«Αυτό το εξευτελιστικό περιστατικό δεν είναι μόνο μια πράξη σωματικής βλάβης, αλλά και μια προσπάθεια εκφοβισμού της ελεύθερης, κριτικής μας άποψης για την τέχνη», ανέφερε η εφημερίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM